Home / ACTUALITATE / China a eliberat din carantină pacienți bolnavi în timpul vizitei din Wuhan a președintelui Xi Jinping

China a eliberat din carantină pacienți bolnavi în timpul vizitei din Wuhan a președintelui Xi Jinping

China a minţit în legătură cu numărul pacienţilor cu coronavirus din Wuhan, oraşul în care a izbucnit pandemia globală, înaintea vizitei preşedintelui Xi Jinping în regiune, a spus un medic local pentru Kyodo News.

În aceeaşi zi, autorităţile chineze din domeniul sănătăţii au raportat zero cazuri noi de coronavirus în Wuhan, mai mulţi pacienţi cu simptome au fost eliberaţi din carantină, iar oficialii din domeniul sănătăţii au suspendat o parte din testare, potrivit raportului transmis de Japan Times.

Potrivit medicului – care lucrează la o unitate de carantină – cifrele guvernamentale „nu sunt credibile”, deoarece numărul pacienţilor aflaţi sub tratament este redus în mod deliberat pentru a arăta „succesul” regimului comunist în controlul epidemiei.

Medicul, de 40 de ani, ale cărui responsabilităţi includ externarea pacienţilor din spital, şi-a exprimat îngrijorarea că dacă adevărul rămâne ascuns publicului, ar putea apărea un alt val de epidemie.

Liniile directoare ale Comisiei Naţionale de Sănătate stipulează că pacienţii trebuie să aibă rezultat negativ la două teste ale virusului şi să fie supuşi unei tomografii înainte de a putea fi externaţi.

Dar, potrivit medicului, în ajunul vizitei lui Xi Jinping în Wuhan, deşi pacienţii săi prezentau încă semne de pneumonie, au fost eliberaţi din carantină, la ordinul unui „specialist” de la autoritatea de prevenire şi control a epidemiei, potrivit Japan Times.

După ce oficialul de partid a ordonat eliberarea pacienţilor, criteriile de externare au fost modificate – şi a început o „eliberare în masă a pacienţilor infectaţi”, potrivit medicului.

Întrebările din interviul iniţial pentru persoanele care se prezentau la spital cu simptome au fost simplificate, în timp ce testarea de sânge pentru a detecta anticorpii produşi în timpul infecţiei a fost întreruptă, ceea ce a determinat ca pacienţii suspectaţi să fie eliberaţi din nou în comunitate.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: