Home / ACTUALITATE / Cât costă geaca cu care președintele PSD Arad s-a prezentat la audierile procurorilor DNA

Cât costă geaca cu care președintele PSD Arad s-a prezentat la audierile procurorilor DNA

Dorel Căprar, președintele PSD Arad, este cercetat pentru 17 infracțiuni de către procurorii DNA Timișoara, în dosarul șpăgilor care au legătură cu DRDP Dimișoara și Vama Nădlac 2. Mai exact: 12 infracțiuni de folosire nelegală a influenței de lider politic, 2 infracțiuni de complicitate de luare de mită, 3 infracțiuni de abuz în serviciu, de către DNA Timișoara. Chemat luni dimineață la audieri, Dorel Căprar s-a îmbrăcat cu o geacă în valoare de 1.500 de euro, scrie Digi24.ro.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

Procurorii anticorupție spun că mita de la Vama Nădlac 2 se încasa direct în casieria organizației județene a PSD Arad. Deputatul Dorel Căprar a fost pus sub acuzare în aceest dosar, favoriții partidului plătind pentru funcții la stat, dar și taxe lunare pentru a le păstra, mai arată DNA.

Dorel Căprar a fost la audieri la sediul DNA Timișoara, luni dimineață, într-o geacă care costă 1.500 de euro pe site-ul companiei producătoare. Este vorba despre o geacă Moncler, din gama Cluny, cu blană naturală de coiot.

Geaca face parte din colecția toamnă-iarnă 2019-2020 și vine în patru culori: albastru, gri, negru și verde.

Pentru ce este cercetat Dorel Căprar

Procurorii DNA susțin că, pe parcursul investigațiilor desfășurate în ultimele luni în acest dosar, în care 8 persoane sunt cercetate în libertate, Dorel Căprar ar fi pus la punct un mecanism de strângere a unor sume importante pentru filiala județeană a PSD pe care o conducea și că le-ar fi cerut șefilor din Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara să colecteze de la persoanele interesate să obțină funcții în aceste instituții sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro pentru a li se asigura câștigarea posturilor respective.

De asemenea, le-ar fi solicitat să plătească tot direct la casieria de partid un fel de taxă lunară pentru a-și asigura menținerea în funcție. Era vorba inclusiv despre funcții de conducere.

Astfel, potrivit DNA, Dorel Căprar ar fi încasat în mai multe rânduri astfel de sume de ordinul miilor de euro la casieria de partid. Tot aici ar fi fost încasate și aceste taxe lunare pe care angajații Direcției de Drumuri și Poduri le-ar fi obținut din acel mecanism implementat cu încălcarea legii la vama Nădlac 2, unde inspectorii de control ar fi închis ochii la supraîncărcarea unor camioane care transportau marfă.

Dorel Căprar este cercetat pentru 12 infracțiuni de folosire nelegală a influenței de lider politic, 2 infracțiuni de complicitate de luare de mită, 3 infracțiuni de abuz în serviciu.

În acest dosar mai sunt cercetați doi parlamentari social-democrați, deputațul Florin Tripa și senatorul Ioan Chisăliță.

Procurorii mai spun că influența locală a PSD Arad se întindea și la Inspectoratul Școlar din județ și că fosta șefă a inspectoratului, schimbată între timp din funcție și cercetată la rândul său pentru suspiciuni de corupție ar fi dat afară un inspector după ce acesta ar fi criticat public PSD.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Justiției le cere țărilor membre UE să combată corupția așa cum o face România

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a dat exemplu anticorupția din România și a susținut ideea unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: