Home / ACTUALITATE / Care este legătura dintre anunțul finalizării dosarului Revoluției și propaganda cu Lazăr ”torționar”

Care este legătura dintre anunțul finalizării dosarului Revoluției și propaganda cu Lazăr ”torționar”

Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunțat luni că Parchetul Militar a trimis în judecată dosarul Revoluției din 1989. Imediat după anunțul acestuia, propaganda a sărit ca și arsă. 

Pentru a înțelege mai bine care este motivul lansării temei Lazăr ”torționar”, vă invităm să citiți declarațiile lui Gelu Voican, Petre Roman, Bogdan Chirieac sau Pleșoianu făcute după anunțul lui Augustin Lazăr privind dosarul Revoluției:

Gelu Voican Voiculescu, la Digi 24:

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre cei trimiși în judecată în dosarul Revoluției, a declarat la Digi24 că este ”sugrumat de indignare” și l-a acuzat pe procurorul general, Augustin Lazăr, că este ”compromis din punct de vedre instituțional” și că ”are îndrăzneala să apară public și să vorbească de revoluție, care este evenimentul fondator al epocii în care trăim”

”Suntem 45 de inculpați. S-au efectuat, sunt sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. (…) Acest om, compromis din punct de vedere instituțional, complice la torționarii de dinainte de Revoluție, din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară public și să vorbească de revoluție, care este evenimentul fondator al epocii în care trăim”, a declarat Voican Voiculescu.

Bogdan Chireac, la Antena 3:

„Se răsucesc morții Revoluției în morminte. Este un torționar.” a afirmat Bogdan Chirieac. ”Torționarul de la Aiud îi trimite în judecată pe colegii săi. Este scandalos.”

Petre Roman, la Antena 3:

„Indiferent de munca depusă de procurorii militari, anunțul făcut de Augustin Lazăr mi se pare inacceptabil. Munca procurorilor poate fi bine făcută, dar Augustin Lazăr aflat în situația de a fi servit cele mai negre ordine din acea perioadă, să vină să ne vorbească despre Revoluție este inacceptabil. Nu este o coincidență, este o modalitate de a mai încerca să treacă peste ce opinia publică a înregistrat cu stupoare și respingere, și anume activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror împotriva unor deținuți politici. Această suprapunere mă deranjează cumplit. Sunt indignat de faptul că dumnealui vine senin să spună că justiția își face datoria. Nu știu care era modalitatea de a-l opri pe acest om de a face aceste declarații. Dreptatea este așteptată, fără îndoială, dar ea nu trebuie anunțată de cineva care atunci era un servitor al celor mai negre ținte ale regimului Ceaușescu” a spus fostul premier Petre Roman.

Pleșoianu, pe Facebook:

„Lazăreeee, ODIOASĂ ființă ești! Cu cât tupeu vii tu acum, cu trei săptămâni înainte să ți se încheie mandatul, să ne vorbești despre „Dosarul Revoluției”!? Crezi că asta o să acopere RUȘINEA și MONSTRUOZITATEA ta de la Aiud, Sinistrule!?? Ce s-a întâmplat, Lazăre, după Decembrie 1989? Au fost scoși din pușcăriile comuniste dizidenții anticomuniști TORTURAȚI cărora unii CA TINE le-au REFUZAT ELIBERAREA!

NU ai spus NIMIC despre cum l-ai ținut în pușcărie ani de zile pe dizidentul TORTURAT Iulius Filip, căruia i-ai REFUZAT în mod repetat ELIBERAREA semnând procese verbale în care scriai, ca ȘEF DE COMISIE, că „NU A DAT SEMNE DE ÎNDREPTARE”!

Tu și toți cei care se dau peste cap să-ți spele MIZERIA MORALĂ sunteți DEMONI cu chip de om!”, scrie deputatul PSD Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Apărării Naționale a adus un omagiu rușinos unui trădător de țară, unei relicve sovietice

Impostorii presei plaiurilor mioritice post-decembriste își arată iarăși fața hidoasă, scrie Ziaristii.com. Într-un avânt idiot, …

One comment

  1. Petre Roman, chiar ar trebui să taci, omule ! Nu vorbi tu de negrul regim comunist că iti cade ceva in cap0….de la Dumnezeu. Tu care ai beneficiat de regimul comunist, tu care poate ai citit, dacă chiar nu sti(mă indoiesc că nu sti)caValter Roman a făcut parte din nomenclatura comunista fiind membru al CC al PCR după 1965 , după Congresul al IX-lea PCR . Iată :Valter Roman a fost unul dintre militarii comunişti pursânge, deşi n-avea stagiul militar. A fost artizanul propagandei în Armată, cu toate că era inginer. A plecat pe frontul sovietic antiromânesc, chiar dacă era român. Imre Nagy, fostul premier al Ungariei in urma revolutiei din 1956, va nota mai târziu în jurnalul său: „Cu Walter Roman, pe care l-am cunoscut bine la Moscova, încă din anii ’40, din munca lui de redactor la acele posturi de radioemisie ilegale pentru străinătate care reprezentau politica Cominternului. […] În cursul discuţiilor care au durat aproape două ore, Roman Walter mi-a spus că vrea să vorbească cu mine din însărcinarea lui Gheorghe-Dej şi Kadar Janos (n.r. – premierul impus de sovietici în Ungaria). În numele lor, mi-a comunicat că rugămintea este să părăsesc Ungaria de bunăvoie, să plec în România, unde voi primi cea mai bună îngrijire şi voi sta până la normalizarea relaţiilor politice în Ungaria“. In România va petrece aproape jumătate de an. De ce a fost adus in România? La Snagov, Imre Nagy este ascultat continuu, i se ascultă toate discuţiile lui– până şi cele mai intime convorbiri cu soţia – şi i se întocmesc rapoarte peste rapoarte. Fiecare dintre ele, în esenţă, inutil, caci la intoarcerea sa in Ungaria va fi executat. Ei, Petre, ce zici? Numai câteva momente care justifica plecarea ta la studii in strainatate si legatura ta ulterioară cu Iliescu, alt comunist „pursânge”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: