Home / ACTUALITATE / BREAKING Ordonanța pe justiție o elimină pe procuroarea lui Dragnea, Alexandra Lăncrănjan

BREAKING Ordonanța pe justiție o elimină pe procuroarea lui Dragnea, Alexandra Lăncrănjan

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni, că ordonanța de urgență pe legile justiției prevede că procurorii nu vor putea lucra în DNA dacă au o vechime mai mică de 10 ani.

”Atat la DIICOT cât și la DNA crește vechimea în profesie pentru a accede. Va fi de 10 ani. Să fii procuror la DNA, DIICOT va fi necesară o vechime de 10”, a declarat Tudorel Toader după ședința de guvern în care a fost adoptată ordonanța.

Conform CV-ului, Alexandra Lancranjan, procurorul din dosarul lui Dragnea privind fraudarea fondurilor europene, a devenit procuror în 2010, prin urmare acum are o vechime mai mică de 10 ani, scrie Aktual24.

Șeful PSD este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, de folosirea sau prezentarea cu rea-credința de documente ori declarații false pentru obținerea frauduloasă de fonduri europene, dar și de abuz în serviciu în legătură cu favorizarea firmei Tel Drum în privința acordării de contract. Faptele ar fi fost comise în perioadă în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă).

”Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, au transmis, în 2017, procurorii într-un comunicat de presă.

Procurorul în acest caz este Alexandra Lancranjan.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

One comment

  1. Nu merita efortul de a comenta ceva pe acest site,dar totuși.Voi v-ați da pe mâna unui rezident sa va opereze?Acum sunt criterii clare cum poți ajunge in aceste parchete.Erau mai bune cele dinainte care lipseau cu desăvârșire și era adus doar cine “trebuia”?De aia spun ca nu merita efortul pentru ca doar criticati fără nici o noima.C-o fi bine c-o fi rău noi trebuie doar sa criticam,ca asta este ordinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: