Home / POLITICĂ / BREAKING Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi

BREAKING Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi

Orban a anunțat în ședința de guvern de joi că își angajează răspunderea în fața Parlamentului pe legea privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Decizia a fost luată joi, înaintea ședinței de guvern, fiind abandonată cealaltă variantă luată în calcul, și anume ordonanța de urgență.

Sursele guvernamentale au explicat că, după mai multe zile de analize și discuții, s-a optat pentru varianta angajării răspunderii deoarece aceasta prezintă cele mai mici riscuri pentru impunerea efectivă a alegerilor în două tururi.

”Odată adoptată prin procedura angajării răspunderii, dacă o eventuală moțiune de cenzură nu este votată, legea nu mai poate fi respinsă de Parlament, așa cum se poate întâmpla în cazul unei ordonanțe de urgență”, au explicat sursele guvernamentale.

Proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi urmează să fie adoptat într-o ședință de guvern ulterioară, iar apoi trimis Parlamentului pentru a se stabili ziua în care premierul Ludovic Orban îl va citi în fața senatorilor și deputaților.

Premierul Ludovic Orban a declarat încă de sâmbătă că guvernul pe care îl conduce are la dispoziție două variante prin care să implementeze aalegerea primarilor în două tururi de scrutin dacă acest lucru nu va fi decis de Parlament: angajarea răspunderii pe proiectul de lege sau chiar o ordonanță de urgență.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Reacția lui Moise Guran după ce Băsescu l-a făcut „panaramă” fără caracter

Moise Guran, fostul jurnalist proaspăt devenit şef al campaniilor electorale USR-PLUS, a reacţionat sâmbătă, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: