Home / ACTUALITATE / BREAKING Dragnea vrea să scape de sechestrul pus în dosarul Tel Drum

BREAKING Dragnea vrea să scape de sechestrul pus în dosarul Tel Drum

Dragnea vrea să scape azi de sechestrul pus de judecători în dosarul Tel Drum, în care este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat şi de fraude cu bani europeni.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă cererea liderului PSD de a avea acces la conturile bancare.

Dragnea e acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, de fraude europene și de abuz în serviciu, fapte care ar fi fost comise în perioada în care era președintele Consiliului Județean Teleorman.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, afirmă DNA.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Alături de el, în dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari, anunță realitatea.net.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță că 16-17 bănci din România sunt suspecte de operațiuni de spălare a banilor

Nicolae Cinteză, director în Direcţia Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), a anunțat miercuri …

One comment

  1. Dar noi cand scapam de dragnea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: