Home / POLITICĂ / BREAKING Comisia Europeană îl respinge și pe Dan Nica. Guvernul Dăncilă trebuie să trimită o a treia propunere

BREAKING Comisia Europeană îl respinge și pe Dan Nica. Guvernul Dăncilă trebuie să trimită o a treia propunere

Dan Nica este a doua propunere a României pentru portofoliul de comisar european, după ce Rovana Plumb nu a reușit să treacă de Comisia juridică din Parlamentul European.

Cu cine votați în turul 1 al alegerilor prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

Dan Nica a mai fost propus de Guvernul Dăncilă și în prima rundă de nume trimise de România către Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene. Plumb a fost nominalizată de von der Leyen în detrimentul lui Dan Nica, însă a fost respinsă ulterior de Comisia juridică din Parlamentul European.

Guvernul Dăncilă a insistat cu propunerea Rovanei Plumb care a fost respinsă și a doua oară, de această dată definitiv, de Comisia JURI, care a considerat că fostul ministru al Mediului nu își poate justifica împrumuturile făcute și nici modul în care ele ar putea fi restituite.

Ulterior respingerii Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă a trimis din nou propunerea lui Dan Nica, deși, inițial, s-a vehiculat și numele Gabrielei Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Citește mai multe despre Gabriela Ciot.

G4Media a scris luni că Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles doar propunerea lui Nica, iar marți seară a apărut informația conform căreia Ursula von der Leyen așteaptă mai multe nominalizări din partea României, au declarat sursele G4Media.

Dan Nica, fost ministru de Interne s-a confruntat cu serioase probleme de integritate soluționate în urma unor episoade controversate. Nica a fost vizat de dosarul EADS care se anunța a fi o speță extrem de complexă, dar care a fost clasată de procurorii DNA. Nica a mai fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu însă, din cauza tergiversării anchetei, faptele s-au prescris și fostul ministru a scăpat și de la doilea dosar.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: