Home / ACTUALITATE / Bombă de la Bruxelles pentru Dragnea și Toader. Kovesi este peste contracandidatul francez

Bombă de la Bruxelles pentru Dragnea și Toader. Kovesi este peste contracandidatul francez

Presa franceză prezintă cazul Laurei Codruța Kovesi, care în viziunea unei comisii de experți în drept din UE este cea mai potrivită să conducă noul Parchet European, dar care nu a primit votul Guvernului propriei țări.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

„Kovesi este favorită în fața candidatului francez Jean-Francois Bohnert, actualul procuror general din Reims, și a candidatului german Andres Ritter. Franța i-a acordat lui Kovesi Legiunea de onoare în grad de Cavaler, cea mai înaltă distictie franceză, în 2016, și chiar ia în considerare, alături de Germania, să o susțină pentru această nouă funcție, fiind considerată ‘predestinata’ pentru ea”, scriu jurnaliștii de la La Croix, într-un articol publicat joi.

Ei îl citează și pe austriacul Ulrike Haberl-Schwarz, cel care a condus comisia de experți în drept: „A fost aleasă ca principal candidat pentru activitatea ei impresionantă și abilitatea de a rezista la presiuni considerabile”.

Jurnaliștii francezi arată însă că politicienii care dețin acum puterea în România nu o vor pe fosta șefa a DNA în această poziție europeană importantă.

„O astfel de ipoteză nu este pe placul Guvernului român”, continuă articolul La Croix, remarcând că această nouă diferență de opinii între București și Bruxelles vine în timp ce România deține președinția UE.

„Laura Kovesi a fost demisă de la șefia DNA în iulie 2018. În ciudă atacurilor constante de la nivelul guvernului, ea a avut numeroase succese în investigații de fraudă și abuz de putere. Doar în 2017 a trimis în față judecătorilor 3 miniștri, 5 deputați și un senator din PSD, actualul partid aflat la guvernare, urmaș al fostului partid comunist”, mai scriu cei de la La Croix.

Articolul continuă cu o paralelă cu cazul lui Donald Tusk, ce a fost susținut pentru un al doilea mandat la șefia Consiliului European pentru a fi dat un semnal politic Guvernului de la Varșovia, țară în cazul căreia a fost activat ulterior și Articolul 7 din cauza derapajelor de la principiile democratice și ale statului de drept.

„Liderii români merg însă mai departe decât au făcut-o polonezii: pentru a o discredita pe Kovesi, ei au anunțat pe 13 februarie că a fost deschis un dosar care o vizează pentru numeroasele ‘abuzuri’ pe care le-a comis cât a condus DNA.

Asta a determinat o reacție din partea lui Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, care a spus că ‘Guvernul României a trecut linia roșie și sabotează candidatura lui Kovesi prin tehnici demne de vremurile întunecate ale dictaturii comuniste'”, mai scriu jurnaliștii francezi.

Ei arată și că unul dintre principalele dosare de fraudă cu fonduri europene din România îl are în centru pe șeful PSD Liviu Dragnea. Totodată, sunt amintite și numeroasele manifestări de stradă de susținere a Laurei Codruța Kovesi care au avut loc în multe orașe din România în ultimii ani, în timp ce cetățenii și-au arătat, totodată, dezaprobarea față de modul în care Guvernul PSD-ALDE modifică legislația din domeniul Justiției. (Sursa: Ziare.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

BREAKING Tribunalul Cluj a decis să suspende activitatea pentru o săptămână în semn de protest

Tăriceanu, despre OUG pe justiţie: Nu afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor

Reacția Comisiei Europene la plângerea penală înregistrată pe numele lui Timmermans – dacnews.net

Acum își permit orice. Deputatul Mocanu (ALDE) a trecut cu mașina pe roșu și a lovit o tânără

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul de Interne desecretizeaza Raportul 10 August. Urmeaza si schimbari la varful Jandarmeriei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, marti, ca pana la data de 1 decembrie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: