Home / POLITICĂ / Băsescu: ”Iohannis o să-i calce în picioare pe Dragnea şi Dăncilă. PSD a băgat ţara în criză”

Băsescu: ”Iohannis o să-i calce în picioare pe Dragnea şi Dăncilă. PSD a băgat ţara în criză”

Fostul președinte Traian Băsescu a ”citit” foarte bine evenimentele de azi, când preşedintele Iohannis a anunţat că nu acceptă oamenii propuşi de Dragnea în Guvern, în special numirea lui Eugen Nicolicea la Justiţie, scrie Ziaristii.com.

Traian Băsescu spune că președintele Klaus Iohannis  „o să-i calce în picioare” pe Dragnea şi Dăncilă, în sensul că-i va bloca să remanieze Guvernul.

Devine tot mai clară că fostul şi actualul preşedinte au format împreună o „alianţă” imaginară în sprijinul statului de drept şi a justiţiei independente, în ciuda multor diferenţe dintre ei.

La final, aşa cum spune şi Traian Băsescu, tot ce contează este stabilitatea României, ceea ce acum riscă să dispară complet din cauza celor doi „distrugători” aflaţi la putere. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Declaratiile lui Traian Băsescu

  • „I-au dat ocazia lui Iohannis să le umple poarta de goluri. Presedintele a reacţionat normal. Toţi trei care au fost propuşi sunt mai slabi decât cei pentru care s-a solicitat remanierea. Era absolut previzibil că asta va face preşedintele.”
  • PSD este cu spatele la perete acum. Si-a dat seama că nu reuşeste să facă o restructurare a Guvernului. Au renunţat să o facă acum. Au recurs la soluţia de criză. În acest moment, PSD a băgat ţara în criza politică pentru că trei portofolii au interimari. Am intrat în criza politică. Probabil vor reveni după Paşti.
  • Dar este o noutate după 1990. Ce intuiesc eu? Că PSD va încerca să vină cu cei trei propuşi, că Nicolicea e un dur care s-a angajat să treaca o anumită legislaţie, e Brăiloiu faţă de care foarte probabil au obligaţii şi mai este Oana Florea, care a lucrat pe la o fundaţie a lui Dan Voiculescu, deci probabil alte obligatii. Doar că la preşedinte ne întâlnim cu o situaţie fără precedent, să îi vină din Parlament miniştri pe care i-a respins. Deci în mod legitim preşedintele se duce cu ei de gât la Curtea Constituţională.
  • Nu a mai existat un asemenea precedent şi e foarte important ce va spune CCR, dar aici intrăm într-o criză si mai mare, va dura peste o lună, e o speţă complicată, ori după 45 de zile expiră interimatele, se va intra într-o zonă pe care nici Constituţia nu a prevăzut-o. Cert este un singur lucru, cel care joacă este preşedintele, iar la primire, în poartă, Dragnea şi Dăncilă stau să prinda rachete şi nu le prind, toate intră în poartă.
  • Preşedintele o să îi calce în picioare. Din păcate, toată campania electorală va fi acoperită de această dispută Preşedinte – Guvern – Parlament.

Care credeți că este cea mai potrivită întrebare pentru referendumul de pe 26 mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

Va curge lapte și miere! Șapte parlamentari ALDE și-au anunțat transferul la PNL

Trei senatori ai ALDE si-au anuntat miercuri transferul la PNL. Marti, alti patru deputati ALDE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: