Home / ACTUALITATE / Băi, pesediștilor! OLAF vrea înapoi banii furați de Dragnea. Îi dați voi?

Băi, pesediștilor! OLAF vrea înapoi banii furați de Dragnea. Îi dați voi?

Oficiul European Antifraudă a transmis că investigațiile OLAF, care au stat la baza dosarului DNA în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru fraudarea fondurilor UE și constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, vin cu o recomandare financiară către Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandări judiciare adresate Direcției Naționale Anticorupție din România să inițieze acțiuni judiciare în materie.

Potrivit unul comunicat de presa, OLAF a gasit dovezi care sugereaza coluziune între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EURO din fondurile Uniunii Europene.

Această investigație este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale”, a declarat directorul general al OLAF, Nicholas Ilett.

OLAF a efectuat investigații amănunțite, sperând că va avea un efect disuasiv puternic”, a adăugat el.

 

About expresmedia.ro

Check Also

BNR anunță OFICIAL că datoria externă a României a CRESCUT la 103,526 de MILIARDE de euro

Datoria externa totala a Romaniei a crescut cu 4,109 miliarde euro in primele 5 luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: