Home / ACTUALITATE / Autoritățile vor să-i salveze pielea lui Chițoiu? Poliția anunță că nu știe cine este vinovat de accident

Autoritățile vor să-i salveze pielea lui Chițoiu? Poliția anunță că nu știe cine este vinovat de accident

La scurt timp după apariția informației că s-a întocmit dosar penal în urma accidentului de ieri în urma căruia au murit doi oameni, accident provocat de liderul ALDE Daniel Chițoiu, Poliția Argeș a dat repede un comunicat care naște mari suspiciuni. În același timp, la Digi 24, un lider sindical declara fără echivoc că autorul accidentului este Chițoiu, iar cercetarea la fața locului a arătat clar cine a provocat tragedia, scrie Comisarul.ro.

Sunteți de acord ca militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, judecătorii, procurorii, grefierii, ofițerii de informații și angajații din penitenciare să primească în continuare pensii speciale?

View Results

Loading ... Loading ...

Comunicatul Poliției Argeș

„La acest moment se desfășoară cercetări in rem (faţă de faptă, principiu juridic ce stă la baza activităţii de cercetare penală), în urma evenimentului rutier care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea altor două, fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, conform art. 192 si 196 din Codul Penal. Activitatea de cercetare penală se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cercetările fiind în curs la acest moment”.

Poliția Argeș confirmă că în cauză au fost audiate mai multe persoane în calitate de martor, „însă aspectele precizate de persoanele respective şi eventualele concluzii fac obiectul cercetărilor, neputând face, la acest moment, şi obiectul comunicării publice”.

„O concluzie referitor la vinovăţia certă a unei anume persoane nu poate face obiectul unei comunicări preliminare, fiind necesară parcurgerea etapelor procesului penal, urmând ca, comunicarea să se facă în dinamică, conform legislaţiei. Totodată, reamintim că în situaţia evenimentelor rutiere, este relevantă doar calitatea de participant la trafic implicat în evenimentul rutier ce face obiectul verificărilor, iar măsurile legale sunt luate în funcţie de urmările acestuia”, arată Poliția Argeș.

Un lider de sindicat din Poliție: Daniel Chiţoiu a provocat accidentul soldat cu 2 morți. A părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina ce circula regulamentar

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a afirmat, vineri, că accidentul de pe DN 7, din judeţul Argeş, în care fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost rănit a fost provocat chiar de el. „Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circula, sunt mai multe ipoteze”, a precizat Surugiu.

„Cercetarea la faţa locului s-a terminat încă de ieri şi s-a stabilit cu certitudine că maşina condusă de ministru a părăsit sensul de mers şi a intrat în maşina care circula regulamentar, iar din păcate conducătorul auto care a decedat nu a avut o reacţie sau poate nu a avut nici unde să tragă dreapta pentru a evita coliziunea”, a declarat, vineri, la Digi 24, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu.

Acesta a explicat că, deocamdată, nu se cunoaşte motivul pentru care maşina a intrat pe sensul opus.

”Nu se ştie din ce motiv a părăsit maşina ministrului banda pe care circla, sunt mai multe ipoteze, probabil că în câteva zile vom afla ce s-a întâmpla.”, a spus sindicalistul.

Acesta a explicat că Daniel Chiţoiu este internat la Spitalul Floreasca, dar că în două-trei zile va putea fi externat şi va fi audiat.

Un martor, șoferul care se afla chiar în mașina din spatele autoturismului condus de Chițoiu, spune că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

În declarația de avere apare doar un autoturism marca Hyundai

În declarația de avere a fostului ministru nu este pomenint niciun autoturism marca Audi. Singurul autoturism pe care îl deține Chițoiu este un Hyundai, cumpărat în septembrie 2008. De aici reiese că vehiculul la volanul căruia se afla aparține altei persoane sau liderul ALDE ”a uitat” să menționeze toate bunurile în declarația de avere.

Fostul ministru Daniel Chițoiu, secretar general al ALDE, a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și o femeie de 73 de ani, pasageră în același autoturism au murit.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Predoiu cere detaşarea la MJ unei judecătoare care a dat o decizie favorabilă lui Dragnea

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu cere detaşarea la minister a judecătoarei Nicoleta Nolden de la Curtea …

One comment

  1. PROBABIL !? Se Dorește o Copie a Accidentului ,pe care la avut Prezentatorul TV ȘERBAN Huidu , Tot cu un Logan , Numai că între timp LUMEA se Zice că a Evoluat și Nu se mai Tolerează. anumite aspecte . SINCER Nu Știu Dacă in aceste cazuri Beneficiază de o anume CLEMENTA ,din partea Judecătorului. Daca Recunoaște Cum e in alte situații . DAR poate incerca și face ,ce e Creștinesc pentru ce i Răposați .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: