Home / POLITICĂ / Argumentele lui Iordache pentru modificările Codului Penal: Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul!

Argumentele lui Iordache pentru modificările Codului Penal: Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul!

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache (PSD), a explicat, miercuri seara, la Realitatea TV, motivele care au determinat modificările la Codurile penale, inclusiv reducerea termenelor de prescripție, spunând că statul român nu trebuie să aibă și pedepsele în concordanță cu legislația europeană, ci cu cea sovietică și a susținut că membrii Comisiei de la Veneția nu sunt dumnezei, ci niște experți care pot să facă recomandări, dar nu pot să spună Parlamentului României că nu poate legifera, scrie Comisarul.ro.

Principalele declarații ale lui Florin Iordache:

Ce a spus dl Timmermans? Că trebuie respectat statul de drept și modificările trebuie făcute transparent și în conformitate cu legislația europeană. Ce am făcut noi azi? Nu am făcut decât să eliminăm acele prevederi neconstituționale din cele două legi.

Toate acele articole asupra cărora CCR a avut obiecții, le-am eliminat. În așa fel cele două legi – Codul Penal și Codul de Procedură Penală le-am făcut constituționale.

O greșeală a actualei coaliții și mi-o asum e faptul că nu am reușit să ne mișcăm ceva mai repede, atunci când CCR ne-a dat cele două decizii. Dar, la acel moment, ministrul Justiției de la acel moment și până mâine și-a asumat public că acele articole constituționale vor fi adoptate prin OUG, și de aici a început dansul.

Atacul la CCR al opoziției e un drept constituțional, atacul la CCR al președintelui României e un drept constituțional atunci când se susține, dar când vrei să tergiversezi…

Despre reducerea termenelor de prescripție: Pentru că am redus pedepsele. Cei care au greșit și execută o pedeapsă nu trebuie să-i omorâm. Cine greșește trebuie să plătească și dacă greșește trebuie să aibă niște condiții minimale, cel puțin acei 4 mp. Sunt în curs de execuție la două penitenciare, sunt în faza de proiectare în Prahova și Buzău, nu sunt suficiente spațiile.

Politica penală a unui stat se stabilește prin lege. Dacă legiuitorul a stabilit că pentru o serie de fapte se micșorează pedepsele, atunci și prescripția se reduce. Termenele de prescripție sunt în concordanță cu pedepsele, dacă termenele de pedeapsă s-au redus trebuie să se reducă și termenele de prescripție.

Statul român nu trebuie să aibă și pedepsele în concordanță cu legislația europeană? Vrem să ne raportăm numai la legislația sovietică?

Ne uităm la Comisia de la Veneția ca la Dumnezeu. Până la urmă această comisie nu face decât să ofere expertiză și recomandări. (…) Ei nu sunt dumnezei, vin să se informeze, să facă recomandări, dar România e stat suveran. Niște experți pot să spună Parlamentului României că nu poate legifera?

Nu pot fi ridicate probe pentru alte infracțiuni decât pentru care s-a cerut percheziția – nu șterge nimeni acele probe. Vine cu alt mandat. Despre drepturile omului am auzit?

Despre limitarea comunicării publice despre dosare: Dvs. puneați presiune pe judecător să-i dea mandat de 30 zile. În opinia publică când se difuzează că a făcut ce a făcut, se punea presiune publică… De ce trebuie să știți dvs. până nu se pronunță judecătorul?

Știți cum sunt politicienii? Cum e poporul. Nu puteți să-mi spuneți că marea masă a politicienilor sunt corupți.

Inculpatul poate să facă declarații când dosarul este public.

Care credeți că este cea mai potrivită întrebare pentru referendumul de pe 26 mai?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

About expresmedia.ro

Check Also

PNL și PSD, dispută pe tema amantelor din ministere: Și ele sunt oameni

PNL a anunțat deja că, în cazul în care ajunge la guvernare, va reduce numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Expres Media will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d blogeri au apreciat: