Home / POLITICĂ / Andrei Caramitru, un mesaj care merge direct la inima românilor doritori de dreptate – dacnews.net

Andrei Caramitru, un mesaj care merge direct la inima românilor doritori de dreptate – dacnews.net

Antreprenorul Andrei Caramitru (42 de ani), proaspăt membru USR, a publicat un nou text de forță. Mesajele sale sunt clare, directe și precise. Mesaje de mare impact. Pur și simplu, acest tip de mesaje, fără a fi extremist sau vulgar, a băgat spaima în tabăra cleptocrată PSD-ALDE. Hoții au intrat în panică, de aceea atacă orbește, cu „argumente” stupide sau mincinoase.

Andrei Caramitru este fiul cel mare al actorului Ion Caramitru – primul dintre cei trei băieți ai acestuia. El este recomandat de o carieră de 20 de ani la mari firme de consultanță americane, precum și de o curajoasă experiență antreprenorială.

Textul lui Andrei Caramitru

CÂTEVA GÂNDURI DUPĂ REACȚIA URIAȘĂ LA POSTAREA MEA ANTI-OUG

Sunt uimit de amploarea imensă pe care o simpla postare pe FB a avut-o. Și de reacțiile pasionale care au apărut:

 • PSD, ALDE și A3 au reacționat violent. Asta e foarte bine. Înseamnă că le e foarte frică. Se uită și ei la aceleași sondaje la care ne uităm și noi și știu că o alianța USR/PLUS va câștiga alegerile. De asta l-au atacat și pe Cioloș acum câteva zile. Ei speră că nu vom face nimic dacă opoziția vine la guvernare (doar măsuri cosmetice gen „comisia de tăiat hârtii”), însa încep să-și dea seama că nu vom accepta să nu reparăm răul pe care l-au făcut ei.
 • Am fost numit de la „Mesia”, „posibil președinte”, „al 2-lea Băsescu” până la „extremist”, „noul Vadim”, „mitraliera USR” etc. Exagerările sunt foarte periculoase – atât cele pozitive, cât și cele negative. Nu mă miră însă – Vlad Voiculescu a fost acuzat ca e omul rețelelor de medicamente, Cioloș că e fiul lui Soros, toți din USR și PLUS că suntem securiști, Iohannis că a vândut copii și alte aberații. Vreau să-i liniștesc pe cei inflamați: nu am ambiții la nu știu ce funcții; am avut suficient succes în zona privată. Vreau doar să ajut opoziția, cu toată forța și experiența pe care le am, să câștige alegerile și să guverneze bine.
 • Am primit atât eu, cât și familia mea amenințări voalate. Nu mă sperie, chiar mă bucură. Înseamnă ca am speriat pe mulți din PSD.
 • Câțiva influenceri și politicieni din opoziție (pe care îi respect foarte mult) au lansat acuzații împotriva postării mele, cu aceleași argumente pe care le-a difuzat și A3. În niciun caz din rea-voință. Capcana a fost inteligent deschisă de PSD: dacă spui că vrei să repari nedreptățile și ilegalitățile lor, înseamnă că vrei să dai foc la țară, că nu vrei să respecți legea. O prostie. Așa s-a întâmplat și cu Dacian acum câteva zile, până s-a demonstrat că informațiile lansate în spațiul public erau „fake news”.

Dacă dau ordonanța sau dacă fraudează alegerile, trebuie să suporte rigorile legii!

În spiritul respectului pentru cei care sunt de aceeași parte a baricadei, aș vrea să clarific câteva puncte:

 • Nu ne putem bate cu PSD cu flori și luminițe. Trebuie să venim cu soluții clare și precise, în spiritul legii. Nu putem accepta un „moment 0” prin care corupții sunt spălați, prin acte ilegale scrise de ei, și să acceptăm după că sunt curați și pot în continuare să aibă un rol în societate. Cine nu a încălcat legea nu are de ce să se teamă. Cei care au furat trebuie pedepsiți conform legii. Şi să nu mai poată fi aleși în funcții publice. E foarte simplu și în spiritul unui stat de drept real.
 • Trebuie să ieșim cu o comunicare mult mai clară, cu măsuri simple, pe înțelesul oamenilor. Altfel nu câștigăm alegerile.
 • Postarea mea, pentru cine a citit-o, spune clar: militez ca PSD să nu dea o OUG de amnistie sau retroactivă. Pentru că distruge justiția, este profund neconstituțională și imorală, și permite măsuri retroactive venind de la orice partid care vine după la guvernare. Așa ceva este imposibil de acceptat. Dar DACĂ dau un asemena act, trebuie să fie consecințe – corupții și cei care au atentat la independența justiției trebuie să suporte rigorile legii. DACĂ fraudează alegerile, trebuie să fie consecințe. Nu putem să „pedepsim” însă oameni nevinovați, și trebuie să ne luptăm pentru dreptul celorlalți de a nu fi de acord cu noi. Bunicul meu a stat 9 ani în pușcăriile comuniste fără niciun proces și a și murit din cauza asta. Așa ceva niciodată nu trebuie să se mai întâmple.
 • Îmi doresc un plan clar și precis al opoziției pe zona de justiție. Nu doar cum blocăm ce vor ei să facă, ci cum reparăm rapid după. Și cum reușim să aplicăm legea după alegeri chiar dacă ei – prin decizii ilegale și imorale – s-au „albit”. Nu putem accepta un „moment 0” așa cum vor ei. Îmi doresc un program de tipul „mani pulite” – corect și ferm (fără acuzații politice însă – cei care au furat să fie pedepsiți, și doar ei). Trebuie să avem un stat european și nu unul mafiot. Nu sunt însă jurist, nu voi structura eu un asemenea plan. Echipa USR pe justiție are toate elementele și experiența și va veni rapid cu soluții precise, pe care le voi susține fără rezervă.

PSD vrea să distrugă zona privată și curată a economiei

Ce vă promit pentru viitor? Că nu voi tăcea, chiar dacă cuiva nu îi convine ce spun. Voi asculta criticile constructive. Mă voi concentra pe zona economică, pentru a structura un program care să permită bunăstare pentru oamenii cinstiți. Însă – atenție! – fără eliminarea dură a robinetelor de bani către grupările corupte, nu avem cum să finanțăm și să implementăm programul de guvernare. Deci, trebuie să acționăm atât prin eliminarea surselor corupției, cât și prin pedepsirea celor corupți și eliminarea lor din funcții. Nu putem să lăsam grupări infracționale să gestioneze banii statului și să saboteze orice măsură pozitivă pentru țară. Este singura șansă ca să ajungem la normalitate și la valori europene reale, nu doar la „forme fără fond”.

Zona economică va fi probabil cea mai importantă în următoarea perioadă – intrăm în criză și PSD vrea să distrugă zona privată și curată a economiei. Trebuie să luptăm acolo cu toții și să „învățam” mecanismele așa cum am fost obligați să o facem și pe justiție. (Sursa: Ziaristii.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

 • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
 • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Rareș Bogdan candidează la alegerile europarlamentare?! Partidul pe care-l va reprezenta

Cum se schimbă unii ziarişti, mai ceva ca vremea. Cazul Bogdan Comaroni – dacnews.net

Frică mare în PSD, Antena 3 îl atacă turbat pe fostul premier după ce acesta l-a ironizat pe Dragnea

Oana Pellea, la convenția națională a partidului lui Cioloș: ”Am renunțat la ideea de a pleca din țară”

About expresmedia.ro

Check Also

Ei sunt parlamentarii de Olt care de 10 zile fug de cazul Caracal

Nici macar unul dintre senatorii si deputatii care reprezinta judetul Olt in Parlamentul Romaniei nu …

One comment

 1. Walter von Grappendorf

  badulescu pesede : „Dupa 30 ianuarie este momentul cand lumea va afla adevarul. Recunosc ca am mintit la Parchet si ma pun la dispozitia organelor de urmarire penala cu fapte si declaratii pentru data din 10 august 2018. O spun public. Ce am mintit o sa declar la Parchet. Am mintit pentru ca sunt un mincinos si ca sa apar un partid care acum ma exclude. Voi devoala toate interesele meschine ale acestor indivizi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: