Home / ACTUALITATE / Anchetat de FBI, anchetat în Brazilia, anchetat de OLAF, condamnat definitiv + alte dosare de corupție

Anchetat de FBI, anchetat în Brazilia, anchetat de OLAF, condamnat definitiv + alte dosare de corupție

În urmă cu patru luni, dacnews.net scria despre cooperarea dintre FBI-DNA pe anumite dosare grele și aminteam la momentul respectiv că această cooperare ar putea isca un adevărat uragan la adresa lui Dragnea și a PSD-ului.

Așadar, joi aflăm că FBI investighează sume uriașe de bani depuse de Gruparea Dragnea în bănci din America de Sud și Centrală. Sursele spun că suma se ridică undeva la 50 de milioane de dolari. Cum de unde are Dragnea 50 de milioane de dolari? Are fiu cu talent la muncă…

La fel ca Udrea și Bica, Gruparea Dragnea s-a folosit de aceeași rețea infracțională pentru a transfera sume uriașe de bani în bănci din America de Sud și Centrală.

RISE Project și Folha de São Paolo, una dintre cele mai mari publicații din Brazilia, au obținut confirmarea că autoritățile din această țară au în desfășurare o anchetă al cărei subiect este președintelui PSD, Liviu Dragnea. Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, ne-a declarat ieri că atât Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia.

Brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Domnul Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Citește și ”Jumătate din miniștrii Guvernului Dăncilă, AUDIAȚI la DNA într-un dosar care-l vizează pe Dragnea

Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman. Pedeapsa, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, a fost dată pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Pe de altă parte, șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de instigare la fals intelectual.

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat. Anchetatorii ceruseră o pedeapsă de cu şapte ani şi jumătate de închisoare.

De reamintit este și că ancheta OLAF, în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru fraudarea fondurilor UE și constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu, vine cu o recomandare financiară către Direcția Generală Politică Regională și Urbană, pentru a recupera suma de 21 de milioane de euro, iar cu recomandări judiciare adresate Direcției Naționale Anticorupție din România să inițieze acțiuni judiciare în materie.

Cu alte cuvinte, OLAF a gasit dovezi care sugerează coluziune între beneficiarul fondurilor, funcționarii publici și contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziție. Unele dintre aceste documente au fost utilizate și în sprijinul cererii pe care beneficiarul a prezentat-o autorității de gestionare, care a dus la plata a 21 de milioane EURO din fondurile Uniunii Europene.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

CCR urmează să decidă dacă Meleșcanu și-ar putea pierde funcția de președinte al Senatului

Curtea Constituțională va decide, miercuri, dacă alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: