Home / ACTUALITATE / Amenzile de circulație au crescut foarte mult din cauza PSD

Amenzile de circulație au crescut foarte mult din cauza PSD

Punctul de amendă creşte, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei, pentru că PSD a contestat la Curtea Constituțională proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018, care îngheța amenzile și pe care Guvernul PNL și-a asumat răspunderea, scrie Newsweek.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmare a deciziei PSD, președintele Klaus Iohannis nu poate promulga actul normativ, până ce judecătorii constituționali nu vor da o soluție.

Prin urmare, cum proiectul nu poate intra în vigoare, valoarea punctului de amendă se va calcula la 10% din salariul minim brut în vigoare la 1 ianuarie 2020 şi va fi în cuantum 223 lei, reprezentând o majorare de aproape 54% faţă de nivelul actual.

Amânarea intrării în vigoare a proiectului are ca efect majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, care vor creşte o dată cu majorarea salariului minim, şi majorarea cuantumului sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă, scrie Profit.ro.

De asemenea, aleşii locali vor putea solicita şi ei pensii speciale.

Proiectul de lege privind modificarea OUG nr. 114/2018, pe care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament, elimină taxele şi obligaţiile impuse de Guvernul Dăncilă în domeniul bancar, energetic şi al fondurilor de pensii private.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, recent numit secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: