Home / ACTUALITATE / Amenzi pentru persoanele care protestau, la Caracal, împotriva indiferenței poliției

Amenzi pentru persoanele care protestau, la Caracal, împotriva indiferenței poliției

Patru persoane dintre cele care au manifestat pe 28 şi 29 la Caracal, respectiv o femeie şi trei bărbaţi, au fost sancţionate cu amenzi de către poliţişti, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, scrie Newsweek.ro.

Reprezentantul IPJ Olt a precizat că poliţiştii au aplicat la Caracal patru sancţiuni contravenţionale, una în ziua de 28 iulie şi alte trei în ziua de 29 iulie.

Amenzile date persoanelor care au manifestat la Caracal în zilele de 28 şi 29 iulie, nemulţumite de reacţia autorităţilor în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi cerând demisia autorităţilor responsabile de intervenţia tardivă la caz, au totalizat suma de 1.800 de lei.

Persoanele amendate ar fi încălcat prevederi ale Legii privind normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică.

„Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 1. săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, a precizat Alexandra Dicu referitor la motivele pentru care au fost amendate patru persoane la Caracal.

Printre persoanele amendate este şi o femeie din Deveselu. Aceasta a relatat că a fost amendată cu 300 de lei doar pentru că le-a spus polițiștilor să le fie rușine.

Pentru prima dată după ’90 când PSD nu va intra în turul doi al algerilor prezidențiale. Confruntare finală: Dan Barna (USR-PLUS) - Klaus Iohannis (PNL). Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Avocatul familiei Luizei, cazul din Caracal: ”Vor sa închidă cazul prin moartea celor două fete”

Tudor Chirilă: ”Poliţia e mai prietenă cu interlopii decât cu cetăţenii. Ne vedem pe 10 august la protest!”

Părinții Alexandrei Măceșanu cer expertiza internațională a rămășițelor din curtea criminalului

ULTIMA ORĂ! Ecaterina Andronescu a fost DEMISĂ din funcția de ministru al Educației

About expresmedia.ro

Check Also

Spitalul Rădăuţi cere sprijin: „Am primit 25 de măscuţe de la statul român… 25, nu 25 de mii”

Devenit unitate de suport în lupta cu pandemia, Spitalul Municipal Rădăuţi a primit doar „25 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: