Home / POLITICĂ / ALERTĂ! PSD vrea sa creeze un soft paralel pentru fraudarea alegerilor

ALERTĂ! PSD vrea sa creeze un soft paralel pentru fraudarea alegerilor

Deputatul USR de Diaspora Daniel Popescu sustine ca PSD si ALDE vor sa discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV), astfel incat sa manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri, scrie Ziare.com.

Ce soartă va avea candidatul PSD la alegerile prezidențiale?

View Results

Loading ... Loading ...

„Consider socante insistentele membrilor PSD-ALDE de a discredita Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. A fost linia de atac pe tot parcursul audierilor reprezentantilor principalelor institutii, precum MAI, MAE si, astazi, AEP. Presedintele AEP a confirmat ca institutia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea si resursele de a gestiona un asemenea sistem. Asistam la o sarada bazata pe informatii incomplete lansate in spatiul public”, a declarat deputatul Daniel Popescu, miercuri, dupa a treia zi de audieri in Comisia de ancheta privind alegerile din 26 mai, intr-un comunicat remis Ziare.com.

USR denunta un adevarat asalt al PSD-ALDE impotriva Autoritatii Electorale Permanente (AEP), dupa ce presedintele institutiei a declarat in cadrul audierii ca la alegerile europarlamentare si la referendum nu au fost constatate decat erori de completare a proceselor verbale, nicidecum fraude, si ca la nivelul BEC nu au fost constatate probleme legate de sistemul informativ.

PSD-ALDE ar dori astfel sa faca inca un pas catre eliminarea SIMPV prin crearea unui program paralel celui realizat de STS, care a functionat in timpul alegerilor.

Olguta Vasilescu a propus in Comisie crearea unui grup de experti IT care initial trebuia sa analizeze datele din SIMPV si eventuale disfunctionalitati ale sistemului electoral, dar miercuri a iesit la iveala adevaratul scop al grupului de experti IT: sa realizeze un soft paralel, avertizeaza USR.

USR considera ca acest nou program nu poate avea putere probatorie, caci el trebuie supus cel putin acelorasi teste la care a fost supus softul initial apartinand institutiilor statului.

Mai mult, USR nu sustine mutarea sistemului SIMPV sub controlul AEP, in conditiile in care sefii institutiei sunt numiti politic, iar AEP a confirmat ca institutia pe care o conduce nu are expertiza, capacitatea si resursele de a gestiona un asemenea sistem, se mai arata in comunicatul de presa.


De asemenea, la audierile de marti, ministrul Carmen Dan a sustinut ca procedura de vot la alegerile din 26 mai a fost ingreunata de organizarea simultana a celor doua procese electorale si de functionarea deficitara a SIMPV concretizata in timpii ridicati necesari validarii CI-urilor, slaba instruire a operatorilor de tablete din sectiile de votare si multitudinea de semnale eronate privind posibile cazuri de vot multiplu.

Mai mult, Carmen Dan ar fi cerut si mutarea SIMPV de la STS la AEP, potrivit lui Daniel Popescu, deputat USR de Diaspora, secretar al Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigarea eventualelor nereguli si fraude semnalate in spatiul public cu ocazia derularii procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.

Uniunea Salvati Romania a reclamat ca PSD-ALDE urmareste sa obtina controlul asupra SIMPV, care are un rol foarte important in prevenirea fraudelor la alegeri.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

CCR: Poliția Rutieră poate folosi iar radare în mașini neinscripționate și care nu sunt la vedere

Prostie și ticăloșie infinită. PSD își bate joc de sistemul de învățământ. Andronescu, 2009 vs. 2019

RoMAFIA! Un procuror din subordine a clasat două dosare ce erau pe numele procuroarei PSD

Guvernul a împrumutat azi 2 miliarde euro și a îndatorat România pentru următorii 30 de ani

About expresmedia.ro

Check Also

PNL și PSD, dispută pe tema amantelor din ministere: Și ele sunt oameni

PNL a anunțat deja că, în cazul în care ajunge la guvernare, va reduce numărul …

One comment

  1. ALERTA: Din 1990 pana in prezent public (am) si declar (ram): „Pana cand in actuala Romanie nu se va vota si implementa IMEDIAT o Lege a Lustratiei, sau NU se va aplica prin lege Punctul 8 a Proclamatiei de la Timisoaara, aceasta tara / etnie nu-si va gasi linistea nici in mormant”. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: