Home / POLITICĂ / ALERTĂ Călin Popescu Tăriceanu atac furibund la Traian Băsescu

ALERTĂ Călin Popescu Tăriceanu atac furibund la Traian Băsescu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că actuala situație politică din Românie este ”rodul” epocii Traian Băsescu, care nu a făcut altceva decât șă-și distrugă adversarii politici, screi NewsTeam.

Șeful seantului îl acuză pe fostul președinte al României că băgat la închisoare liderii politici,cum ar fi Adrian Năstase. Mai mult, Tăriceanu sugerează că Băsescu a dorit să preia PNL dar nu i-a reușit.

”Mie mi se pare că, în primul rând, toate aceste evenimente care nu se mai sfârşesc sunt de fapt componentele unei lupte pe viaţă şi pe moarte, la distrugere. Ieşim din coordonatele luptei politice normale, în care putere şi opoziţie uzează de armele clasice, până la urmă, dezbaterea publică. Opoziţia are câteva arme care pot deveni letale, moţiunile simple, care sunt mai puţin periculoase, moţiunea de cenzură, mai periculoasă, prin care se încearcă distrugerea adversarului.

Această chestiune este rezultatul unei atitudini şi unui stil de politică, indus în România de Traian Băsescu. După preluarea preşedinţiei, el a avut o serie de acţiuni de distrugere a adversarilor şi acum vedeţi, e o reacţie dintr-o parte şi într-alta, care alimentează permanent această dispută politică majoră. Adică a încercat să distrugă liderii din PSD, începând cu Adrian Năstase, trimis la închisoare, şi cu alţii şi aşa mai departe. A încercat să preia PNL-ul în mod ostil – nu a reuşit. Demersul următor a fost trimiterea la închisoare, demiterea miniştrilor PNL din Guvern, trimiterea lor la DNA. Vedem acum că unii dintre ei sunt achitaţi. Cred că aceste lucruri generează dorinţa de revanşă. Nu este o fractură în societate, ci este o falie adâncă, adâncă ce pare să nu se colmateze şi sigur că această situaţie ne aduce foarte multe neajunsuri”, a spus Tăriceanu.

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

PNL și PSD, dispută pe tema amantelor din ministere: Și ele sunt oameni

PNL a anunțat deja că, în cazul în care ajunge la guvernare, va reduce numărul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: