Home / ACTUALITATE / Adrian Năstase, mesaj pentru românii din diaspora: ”Talibani și păsări migratoare”

Adrian Năstase, mesaj pentru românii din diaspora: ”Talibani și păsări migratoare”

După ce organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 i-a cerut, pentru a doua oară, lui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecați din țară în străinătate „indieni”, astăzi președintele a retras toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, scrie Stiridiaspora.ro.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

 • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
 • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
 • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
 • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
 • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
 • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
 • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
 • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
 • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

Fostul premier Adrian Năstase a transmis un mesaj după ce Iohannis a anunțat că va retrage decorația și a făcut referire și la românii din Diaspora numindu-i „păsări migratoare”.

„Klaus Iohannis a început să construiască -România normală-, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul -Steaua României-, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am înșelat iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun. (…) La sugestia unor -păsări migratoare- și a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioadă 2000-2004, a decorațiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităti străine, decrete contrasemnate de mine. Românii mi-au acordat insă -decorația- lor, în condițiile în care după 4 ani de guvernare, PSD a obținut, în 2004, același procent la alegeri că și la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis”, a scris Năstase, pe blogul personal.

Amintim că Tommy Iuliu Joul Tomescu, organizatorul mitingurilor Diasporei din 10 august 2018 și 2019, i-a cerut, din nou, președintelui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României, acordat fostului premier Adrian Năstase. Tomescu i s-a adresat președintelui, într-o scrisoare deschisă, folosind expresia „domnule Fanfaron”. Demersul vine după ce, de Ziua României, Klaus Iohannis l-a invitat la Cotroceni pe Adrian Năstase.

„Degeaba v-am solicitat în 2016 retragerea ordinului Steaua României pentru Adrian Năstase, ca să nu mai fie invitat la reuniuni oficiale cel care îi făceape cei din diaspora. Corb/infractor la corb/infractor nu își scoate ochii, dar vă solicit din nou să luați în considerare cererea mea având în vedere că mulți dintre cei din diaspora s-au cam săturat să primească câte o plăcuță suedeză de la dumneavoastră, în mod regulat. Sper că nu va așteptați să mai primiți de la mine texte elegante și analize, pentru că am înțeles că nu are rost. Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niște analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat. Astfel încât în momentul în care ați fost întrebat de realizările dumneavoastră nu ați avut ce să spuneți”, a scris reprezentantul Diasporei.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

Ministrul Justiției le cere țărilor membre UE să combată corupția așa cum o face România

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a dat exemplu anticorupția din România și a susținut ideea unui …

One comment

 1. Un titlu de doi bani! Ca sa atraga cititori si/sau sa murdareasca tinta AN!
  ” La sugestia unor -păsări migratoare- și a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă.”
  citatul apartine lui AN, desigur provocat de cerintele reprezentantului „DIASPOREI” (nu avem de unde stii ca diaspora a cerut asa ceva si ca cerinta este a unui ins, care este reprezentant!??), dar nu in ultimul rind intrigat de neasteptata decizie, gindita noaptea pe la unu, anuntata dimineata inainte de necesitatile la toaleta cotrocenilor! Deci domnule sau doamna reporter, nu stim ce nevoi ai sau daca-i vorba doar de cevamurdar pt. un titlu ca cel de sus, in context AN zice „La sugestia unor…” si nu vorbeste despre „diaspora”, pusa in titlu mizerabil! ” unor pasari migratoare…” numai in mintea rau voitoare poate fi socotita „diaspora”! Si vezi, d-ta autorule , nu ai abilitatea desavirsita a scrisului fiindca inceputul iti tradeaza instructia sau nestiinta, spunind „După ce organizatorul Mitingului Diasporei din 10 august 2018 i-a cerut, pentru a doua oară, lui Klaus Iohannis retragerea ordinului Steaua României acordat fostului premier Adrian Năstase, după ce acesta i-a numit pe cei plecați din țară în străinătate „indieni”, astăzi președintele a retras toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, scrie Stiridiaspora.ro.” Vorbesti despre un „organizator”, care nu si-a implinit presupusa organizare, in acest caz fiind susceptibil sa vorbeasca in nume propriu, nicidecum in numele diasporei! Este acesta reprezentantul Diasporei cum ziceti la fial de articol??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: