Home / POLITICĂ / Adevărul: 18 primari PSD din Cluj negociază trecerea la PNL. Șeful filialei locale psd, DEMIS

Adevărul: 18 primari PSD din Cluj negociază trecerea la PNL. Șeful filialei locale psd, DEMIS

Biroului Permanent Naţional al PNL a decis, la începutul lui februarie, să nu susţină drept candidaţi la funcţia de primar edili care sunt înscrişi în PSD. Surse social-democrate au dezvăluit că, în judeţul Cluj, liberalii negociază cu 18 primari social-democraţi, acesta fiind motivul pentru care Marcel Ciolacu a „descins” în oraş în cursul zilei de joi, 20 februarie, scrie Adevarul.ro.

Cine credeți că are cele mai multe șanse să câștige primăria Capitalei?

View Results

Loading ... Loading ...

Un număr de 18 primari PSD din Cluj negociază cu PNL trecerea în tabăra liberală pentru alegerile locale care bat la uşă, au declarat surse din partid pentru „Adevărul”. Printre aceştia s-ar număra primarii din Apahida (Grigore Fati), Ceanu Mare (Ana Liliana Moldovan), Aşchileu (Ana Cighir), Cuzdrioara (Simion Casian Rus), Sănduleşti (Călin Stelian Fărgaciu) sau Aiton (Nicolae Făgădar). La alegerile locale din 2016, PSD a câştigat 30 de primării în judeţul Cluj.

Acesta ar fi motivul pentru care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a luat măsuri ferme pentru a-i face pe edili să se răzgândească.

Liviu Alexa, demis de la conducerea PSD Cluj

O primă măsură a fost luată, miercuri seara, de Comitetul Executiv Naţional al PSD, care a dizolvat Biroul Permanent Judeţean al PSD Cluj format din fostul jurnalist şi om de afaceri Liviu Alexa, fostul şofer al lui Liviu Dragnea – Adrian Mlădinoiu şi Mihai Mocanu. Triumviratul a asigurat – conform deciziei preşedintelui PSD de atunci – Viorica Dăncilă – conducerea organizaţiei social democrate clujene din septembrie 2019.

„Motivele care au dus la înlăturarea lui Doru Liviu Alin Alexa, Mihai Mocanu şi Adrian Mlădinoiu din fruntea PSD Cluj au fost legate de rezultatele slabe obţinute de această organizaţie la alegerile prezidenţiale, prejudiciile de imagine pe care aceştia le-au adus partidului, precum şi de faptul că majoritatea membrilor erau nemulţumiţi de activitatea acestor lideri”, conform publicaţiei Făclia de Cluj.

Ciolacu a „stins” criza de la Cluj

O a doua măsură luată de Marcel Ciolacu pentru a evita plecarea primarilor din PSD a fost organizarea unei întâlniri directe cu aceştia, care s-a petrecut, joi seara, la Hotelul Victoria, din centrul Clujului. La întâlnire nu au venit foştii lideri din gruparea Alexa, mai ales că acesta l-a atacat dur pe Marcel Ciolacu în publicaţiile pe care le patronează.

După discuţii pe probleme interne de mai multe ore, Ciolacu ar fi reuşit să-i facă să se răzgândească pe o parte din primari. Surse din PSD susţin că dacă înainte de venirea lui Ciolacu – 18 primari erau în negocieri avansate cu PNL, după întâlnirea cu acesta numărul acestora a scăzut. „Mai sunt circa 5-10 primari care încă negociază”.

Cum plănuieşte PNL recrutarea primarilor PSD-işti

PNL poartă negocieri cu primarii PSD în ciuda deciziei anunţate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, care declara, la începutul lunii februarie, că formaţiunea nu va susţine la alegerile locale niciun primar „care este astăzi în PSD” şi că, în localităţile unde candidaţii liberali nu au prima şansă, candidatura să fie asumată de liderul organizaţiei.

Planul liberalilor este să-i convingă pe primarii PSD să candideze ca independenţi care vor fi susţinuţi, indirect, de PNL. După câştigarea alegerilor, primarii ar urma să se înscrie în PNL.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

About expresmedia.ro

Check Also

O țară întreagă așteaptă Ordonața Militară cu eliminarea pensiilor speciale

Deputatul Claudiu Năsui a publicat o situație a costurilor bugetare cu pensiile speciale, acestea ajungând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: