Tudor Chirilă a explicat într-un interviu pentru Europa FM de ce se implică în protestele de stradă, subliniind  că ”cetățenii au obligația să facă politică, nu doar atunci când se duc la vot, ci tot timpul”. Artistul a comentat evenimentele ultimelor săptămâni din România și a vorbit despre rolul pe care consideră ca artiștii ar trebui să îl aibă în spațiul public.

Se alimentează ideea că un artist trebuie să stea în banca lui, să-și vadă de treaba lui și să nu facă politică. Și aici ar trebui să operăm cu o distincție: un om care-și spune părerea vis-a-vis de lucruri care-l afectează în mod direct și țin de colectivitate, de comunitate și de cetate…Eu cred că ceea ce se numește și riscă să devină limbaj de lemn în societatea civilă înseamna exact asta – faptul că iți spui părerea, nu înseamnă că fac politică. Cetățenii au obligația să facă politică, nu doar atunci când se duc la vot, ci tot timpul”, a declarat Tudor Chirilă.

Artistul a mai spus că Liviu Dragnea a încălcat ordinea din partid prin declarațiile făcute în contextul protestelor. Liderul PSD a afirmat atunci că manifestațiile de stradă sunt un început de lovitură de stat.

Liviu Dragnea a încălcat ordinea în partid în mod flagrant și pentru asta va plăti, pentru că în PSD există un singur om care poate să vorbească despre două aspecte: lovitură de stat și mineriade. El este Ion Iliescu. Faptul că Dragnea a atins acest subiect spunând că protestele din stradă au fost o mineriadă, o să-l coste. Și-a dat cu părerea unde nu se pricepe. Nu știe să facă nici mineriade și nici lovituri de stat. Eu știu că PSD-ul e un partid organizat. Acolo e o ierarhie – nu vorbești așa, când vrei tu”, a mai spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.