„Jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiaşi care, în 10 august 2018, au lovit şi gazat fără menajamente femei însărcinate, copii şi bătrâni care îşi exercitau paşnic dreptul democratic de a protesta”, le-au transmis mii de români oficialilor UE, NATO şi ONU.

Peste 4200 de români le-au scris liderilor UE, NATO şi ONU, prezenţi zilele acestea în România, pentru a li se plânge de violenţele comise de jandarmi la protestul diasporei din 10 august. Totodată, cetăţenii le-au cerut Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, şi secretarului general adjunct al ONU, Jean-Pierre Lacroix, retragerea jandarmilor din misiunile externe, din cauza violenţelor exercitate asupra protestatarilor paşnici în 10 august 2018.

”Jandarmii au încălcat ghidul de bune practici pentru forţele de ordine al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care prevede că dispersarea unei manifestaţii este ultima soluţie a autorităţilor. La protestul din 10 august, jandarmii au intervenit în forţă, au folosit gaze lacrimogene, proiectile cu şrapnel şi tunuri cu apă, fără să ia în calcul că expun mii de oameni de toate vârstele, paşnici, inclusiv copii, bătrâni şi femei însărcinate care îşi exercitau dreptul democratic de a protesta”, se arată în scrisoarea trimisă prin e-mail de peste 4200 de români, la iniţiativa comunităţii Declic.

Scrisoarea comunităţii Declic a fost transmisă către liderii UE, NATO, ONU, OSCE şi Jandarmeria Europeană şi poate fi accesată aici.

”Doamnă Mogherini, domnilor Lacroix şi Stoltenberg, jandarmii care vă protejează zilele acestea în România sunt aceiaşi care, în 10 august 2018, au lovit şi gazat fără menajamente femei însărcinate, copii şi bătrâni care îşi exercitau paşnic dreptul democratic de a protesta. Nu le permiteţi să aibă onoarea de a vă însoţi şi luaţi în calcul mesajul românilor care v-au scris şi vă solicită retragerea jandarmilor din misiunile internaţionale de menţinere a păcii”, a declarat Roxana Pencea Brădăţan, campaigner Declic.

Mesajele trimise prin e-mail vin după ce peste 80.000 de cetăţeni au semnat petiţia ”Jandarmeria e toxică. Cerem ajutorul ONU”, în care susţin inclusiv retragerea jandarmilor din misiunile internaţionale NATO, UE, OSCE, după ce jandarmii au agresat, la protestul din 10 august 2018, mii de manifestanţi paşnici.

În acest moment, în urma petiţiei iniţiate de comunitatea Declic, Organizaţia Naţiunilor Unite a demarat o anchetă şi cere explicaţii statului român pentru violenţele de la protestul diasporei. În luna martie este preconizată finalizarea anchetei ONU, mai arată sursa citată. (Sursa: Epochtimes-romania.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Pesediștii i-au făcut plângere penală la DIICOT lui Timmermans, motiv HALUCINANT – dacnews.net

INCENDIAR! Trei lideri importanți ai PNL au făcut blaturi cu Dragnea pe legile justiției – dacnews.net

Viceprimarul Capitalei spune că a mințit la Parchet în ancheta privind violențele din 10 august

Lovitură cruntă pentru borfași! CCR a declarat NECONSTITUȚIONALĂ legea Dragnea/Tăriceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here