Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a apreciat sâmbătă, pe Facebook, că este o „prostie” boicotarea prin absenteism la vot a redefinirii familiei și i-a îndemnat pe opozanții referendumului, dacă aceștia consideră că tema este greșită, să vină la vot și să demonstreze că sunt majoritari.

”Am urmărit în ultimele zile opiniile celor care sunt împotriva referendumului din 6 și 7 octombrie, ori împotriva revizuirii Constituției. Unii invocă teza costurilor și arată că se puteau cheltui aceiași bani pentru altceva. Bineînțeles, altceva înseamnă mai important, mai urgent etc. Nu vreau să tulbur certitudinile celor care știu, întotdeauna, ce și cum trebuia făcut. Doar că referendumul acesta nu este consultativ, nu e opțional. Nici Parlamentul și nici Guvernul nu puteau decide să facă altceva cu acești bani, să amâne referendumul sau să refuze organizarea acestuia. E un referendum prin care poporul român legiferează direct (se întâmplă foarte rar) și nicio autoritate nu poate să facă altfel”, a scris pe Facebook liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae.

Social-democratul precizează că este o „aberatie” ideea potrivit căreia prin referendumul pentru familie s-ar interzice iubirea între persoanele de același sex.

”Altii spun că referendumul restrânge noțiunea de familie sau reglementează iubirea. ‘Definitia familiei’ (inexistentă în temă referendumului) e, bineînțeles, una retrogradă, medievală. Se interzice iubirea între homosexuali. E fără șanse orice luptă cu asemenea aberații. Să te pretinzi alfabetizat (și cu acces la internet!) și să susții asemenea flagrante minciuni e imposibil de înțeles în termeni de bună-credință și onestă intentie”, a menționat Nicolae.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că absența la vot „inseamna doar prostie” și i-a îndemnat pe opozanții referendumului, dacă aceștia consideră că tema este greșită, să vină la vot și să demonstreze că sunt majoritari.

”Pe scurt, boicotarea referendumului nu va genera vreo economie la buget. Absența la vot nu înseamnă vot împotriva revizuirii Constituției. Înseamnă doar prostie. Inutilă. Și asta doar dacă admit că nu e ceva mai grav. O mentalitate periculoasă, potrivit căreia poporul nu trebuie lăsat să decidă pentru că e needucat, neinformat și manipulat. Bineînțeles, interdicția să se aplice doar poporului român. Alte popoare sunt educate, informate și e foarte bine că decid pentru țările lor. Totuși, dacă tema e greșită, falsă sau manipulatorie, de ce nu vin oponenții ei la vot? Să demonstreze că sunt majoritari și să-și impună punctul de vedere. Boicotul nu e o opțiune. Pentru că democrația participativă nu e un moft. Nu te bagi, nu contezi. Ești cetățean major? Exprimă-te, fă-ți auzită opinia, mergi la vot!”, a conchis Șerban Nicolae, citat de Mediafax. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here