Un raport oficial al Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului Parchetului General arată încă o disfucționalitate majoră în dosarul crimelor din Caracal: între telefoanele Alexandrei la 112 și înregistrarea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au trecut 5 ore. Rezultatul acestei întârzieri? ”Solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere”, arată raportul făcut public de Parchetul general.

Pentru prima dată după ’90 când PSD nu va intra în turul doi al algerilor prezidențiale. Confruntare finală: Dan Barna (USR-PLUS) - Klaus Iohannis (PNL). Pe cine votați?

View Results

Loading ... Loading ...

În plus, raportul arată că procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis polițiștilor să intre în casa suspectului Gheorghe Dincă în timpul nopții, ci au stabilit împreună să nu intre ”întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo”, scrie G4Media.ro.

Raportul a fost trimis Inspecției Judiciare.

Comunicatul integral:

Urmare a solicitării adresată de ministrul justiției la data de 26 iulie 2019 procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, de a dispune efectuarea de verificări imediate pentru a se stabili modul de derulare a anchetei în cazul criminalului din județul Olt, având în vedere că, așa cum a relatat și presa, au existat anumite disfuncționalități în aplicarea legii, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice rezultatul controlului efectuat de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Craiova, având ca obiectiv verificarea aspectelor semnalate în mass-media la data de 26.07.2019 referitoare la dispariția elevei Alexandra Mihaela Măceșanu, urmată de uciderea acesteia.
În urma controlului efectuat de către procurorii Serviciului de Îndrumare și Control s-au stabilit următoarele:

I. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat. În raport de constatările din teren, de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo.

II. S-au constatat nerespectări ale dispozițiilor procedurale în activitatea de înregistrare a cauzei ce a format obiectul dosarului nr. 1883/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, precum și un management defectuos al cauzei.

III. S-au constatat sincope în comunicarea dintre organele de poliție și procurori, constând în aceea că, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal după aproximativ 5 ore de la sesizarea Serviciului 112, ceea ce a condus la solicitarea și dispunerea măsurilor necesare în vederea localizării și identificării autorului cu întârziere.

În completare se va dispune efectuarea unui control de către Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cu privire la respectarea normelor procedurale privind primirea/înregistrarea lucrărilor, repartizarea dosarelor și continuitatea în lucrările repartizate, ritmicitatea efectuării actelor de urmărire penală.

Raportul întocmit a fost trimis și Inspecției Judiciare pentru a fi avut în vedere în cauza în care efectuează cercetări.

Totodată, în temeiul articolului 69 alin. 1 și 2 din Legea nr. 303/2004 privind organizarea judiciară un exemplar al raportului a fost comunicat ministrului justiției.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

PSD: ”Tragedia de la Caracal a fost orchestrată de servicii ca să distrugă partidul”

România ignoră de 8 ani cerințele europene de a localiza ”în câteva secunde” pe cel care apelează 112

CCR confirmă: PSD a modificat Codurile penale pentru infractori precum monstrul din Caracal

Tentativă de viol într-o staţie de autobuz. ”Poliţia a spus că nu vine decât dacă sunt dovezi concrete”

1 COMENTARIU

  1. SALUTARI OAMENI BUNI SI ADRESEZ CONDOLEANTE SINCERE FAMILIEI …. Stau in Franta de mai bine de 30 de ani si ma gindesc cita umilinta pentru SRI -ul nostru care ieste privit atit de jalnic din rusia si din occident. Cit de patetic trebuie sa arate acest serviciu pentru dusmanii si priietenii nostrii straini. Cum sa fim atacati sau ajutati stiu deja bine „baietii” de la contraspionaj ; Pe unde o sa intre ? Direct la miezul Romaniei , acolo unde ieste cea mai vulnerabila.Cu drag , Alex!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here