Transportul pacienţilor cu coronavirus se realizează cu ambulanţe, dar fără izoletă. Europa Liberă a dezvăluit ce se află în spatele dispariţiei discrete a izoletei din peisajul COVID-19, scrie Epochtimes-romania.com.

Odată cu apariţia epidemiei de COVID-19, populaţia a început să afle despre rolul şi importanţa izoletei în transportarea pacienţilor infectaţi. Echipamentul asigura transportarea persoanei suspecte de coronavirus într-un mediu izolat pentru a se evita răspândirea virusului. S-a deschis chiar şi un dosar penal pe numele unui senator liberal care nu ar fi dorit să folosească izoleta. Cazul a fost clasat între timp.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat pe 20 martie că a dezvoltat prima izoletă 100% românească, un produs care, potrivit Ministerului, „îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infectate”.

Situaţia s-a schimbat după doar câteva luni. Fără să fie anunţat în mod oficial, izoleta nu mai este obligatorie în transportul bolnavilor de COVID-19. Ea a dispărut discret din peisajul legat de coronavirus.

„La început era obligatorie transportarea cu izoletă la spital a pacienţilor cu COVID-19. Acum nu mai este, pentru că numărul pacienţilor este mare. La început era, da. Izoleta nu mai este obligatorie, pentru că nu avem. Ne-ar trebui sute de izolete sau zeci de izolete într-un oraş ca să putem transporta pe toţi. Nu putem aştepta după izoletă. Nici în alte ţări nu o folosesc, s-a folosit la început, când erau cazurile puţine”, a explicat, pentru Europa Liberă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că ambulanţele se nebulizează, se dezinfectează şi li se şterg suprafeţele. Acest lucru se întâmplă după fiecare cursă, dar nu în cazul tuturor ambulanţelor care transportă pacienţi COVID-19.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here