Judecătoria Iaşi i-a cerut ziaristului Gabriel Gachi şi publicaţiei Reporter de Iaşi pe care o conduce să îşi dezvăluie sursele informaţiilor, potrivit portalului instanţelor. Gachi a fost dat în judecată de directorul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Lucian Eva, după o serie de dezvăluiri despre modul în care europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru pontează prezenţa în gărzi ca medic, relatează G4Media.ro.

“E prima oară când o instanţă ne cere să ne dezvăluim sursele. Vom contesta măsura, e fără precedent. E vorba despre un proces cu directorul Spitalului de Neurochirugie Iaşi, Lucian Eva. El ne-a dat în judecată pentru defăimare, cere despăgubiri. Suntem puşi la pachet cu o angajată de la spital, pe care directorul o suspectează că a divulgat informaţii de serviciu. Noi am cerut disjungerea celor două cauze, noi să fim trataţi ca mass-media, dar judecătoarea a respins cererea şi suntem judecaţi la pachet”, a declarat pentru sursa citată Gachi.

Decizia a fost pronunţată marţi de Judecătoria Iaşi şi nu e definitivă:

“În baza disp. art. 400 C. proc. civ. repune cauza pe rol şi fixează termen pentru continuarea judecăţii la T: 30.08.2022, ora 8,30 pentru când se citează părţile. Pune în vedere reclamanţilor să certifice toate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, cu titlu de probatorii, respectiv fişele de pontaj din volum II al dosarului. Pârâţii Reporter de Iaşi şi Gachi Gabriel să facă precizări despre sursa informaţiilor obţinute pentru editarea articolelor menţionate de către reclamanţi. Cu cale de atac odată cu fondul”.

De asemenea, jurnalistul susţine că procesul a fost intentat de şeful spitalului ieşean după o serie de articole în care Reporter de Iaşi dezvăluia că europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru avea pontaje de prezenţă foarte mari la spital, deşi el ocupa şi demnitatea de deputat european.