Claudiu Năsui a anunțat că în ședința de Guvern de marți au fost desființate „40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună și pensie specială”, scrie G4Media.ro.

Posturile însă nu erau ocupate, ci doar bugetate în cadrul ministerului și ar fi urmat să fie ocupate pe viitor, a declarat pentru G4Media Ionuț Tudorică, purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

„În teorie, funcțiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică știm cu toții ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Inițial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce privește salarizarea și drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri și pensii speciale”, a scris Năsui, miercuri, pe Facebook.

Ministrul Economiei a mai transmis că este momentul „să reformăm modul în care se promovează turismul”: „Soluția găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înființarea organismelor de management al destinațiilor, în care deciziile de promovare a turismului național pleacă de la factorii implicați real în această industrie: investitorii privați și autoritățile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizații locale, la OMD-uri regionale și apoi de unul național, care poate avea o strategie de promovare a țării coerentă și continuă independent de schimbările guvernamentale”, a conchis Năsui.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here