Mihai Stoica, managerul de la FCSB, a reacționat după ce politicenii au decis majorarea impozitului pentru pariurile sportive, anunță Ziare.com.

Guvernul a anunțat ca va majora taxele pentru câștiguri la jocurile de noroc, de la 1% la 40%.

Oficialul echipei lui Becali a luat atitudine pe Facebook, unde i-a criticat pe toți cei care au luat astfel de decizii.

„Dacă se vor impozita câștigurile de la pariuri sportive, nu va mai juca nimeni, casele de pariuri nu vor mai face profit iar statul nu va mai încasa impozite.

Eu aș propune altă măsură. Să se testeze IQ-ul celor care se avântă cu asemenea propuneri și să se pună impozit pe prostie. S-ar face bani”, a scris MM Stoica pe Facebook.

Nu doar managerul general de la FCSB este furios pe această decizie.

Și șefii celor care organizează jocuri de noroc au reacționat după măsurile anunțate de Guvern.

“Înainte de a adopta o astfel de măsură fiscală, trebuie luați în considerare o serie de factori. În primul rând, jocurile de noroc online sunt în principal o industrie a divertismentului, nicidecum o sursă de venituri pentru jucători.

Conform datelor AOJND, peste 80% din cei care retrag bani în urma participării la jocuri de noroc retrag sume de până la maxim 1.000 de lei, majoritatea fiind însă mult mai mici, de ordinul a câtorva sute de lei.

Practic, vorbim majoritar de cazuri în care jucătorul nu urmărește câștigul cu orice preț, ci plăcerea de a concura, în acest fel gambling-ul online fiind, mai degrabă, o sursă de reducere a stresului cotidian”, a declarat, într-un comunicat de presă, preşedintele Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță, Odeta NESTOR.