Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a reacționat după decizia CCR prin care președintele Klaus Iohannis este obligat să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Koveși.

”Prin decizia de astăzi, CCR a plasat de fapt parchetele nu sub autoritatea, ci sub exercițiul potențial discreționar al ministrului Justiției, care este om politic sau, după caz, susținut politic. Garantul constituțional al independentei justiției, CSM-ul, a fost redus la un rol steril, invitat să facă figurație. Avizul – consultativ – al CSM este inutil, dacă la capătul lanțului decizional se află doar obligația președintelui de a respecta decizia ministrului.

Citește și ”Cristi Danileț anunță SALVAREA pentru Laura Codruța Kovesi

Este o aberație logică, dacă vrem o Justiție independentă. În această consacrare a interpretării legii, linia de demarcație între puterile statului este ștearsă în detrimentul independenței unei părți din autoritatea judecătorească, magistratul procuror. Asta fără a pune în discuție caracterul obligatoriu al deciziei CCR”, a declarat Horodniceanu pentru G4Media.ro.

Reacția șefului DIICOT vine la câteva ore după decizia CCR prin care, pe de o parte, se admite existența unui conflict constituțional între președintele Klaus Iohannis și Guvern și, pe de altă parte, șeful statului este obligat să o demită din funcție pe șefa DNA.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.