Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a anunțat, joi seară, că echipele mixte formate din agenți ai SRI și procurori au luat ființă în mandatul lui Ion Iliescu. El a menționat că SRI va da publicității, vineri, protocolul încheiat cu Parchetul General, informează aktual24.ro.

”Ofițerii SRI într-o echipă mixtă furnizau informații procurorilor, iar procurorii, potrivit legii, trebuiau să producă probe pe care să le ducă în fața instanței”, a afirmat Ovidiu Marincea, la B1 TV.

Acesta a mai precizat că aceste echipe mixte au apărut în urma unei hotărâri luate de CSAT pe vremea când președinte era Ion Iliescu.

”Termenul de echipă mixtă a fost folosit, pentru prima oara, înainte de 2005, într-o hotărâre a CSAT, în mandatul lui Ion Iliescu”, a afirmat Marincea.

Protocolul de colaborare încheiat de Serviciul Roman de Informații cu Parchetul General în anul 2009 va fi publicat în cursul zilei de vineri pe site-ul instituției, a anunțat, joi seara, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

”Protocoalele reprezintă acorduri cu mai multe instituții care stabilesc metode de cooperare, nu pe lângă lege, nu de atribuții suplimentare, ci punând în aplicare legea. Mâine va fi publicat protocolul din 2009 dintre Parchetul General și SRI. Noi nu avem un protocol semnat cu DNA, ci cu Parchetul General.

Nu vor fi surprize în acest protocol. Se vorbește despre regulile pe care le aplică cele doua instituții prin respectarea legii. Nu se va găsi nimic ilegal. Dacă cineva, din cele doua instituții, a făcut ceva ilegal, trebuie să ajungă, de indată, pe masa procurorilor. Dacă exista vreun caz de derapaj, în SRI, noi nu îl mușamalizam. Vrem să fie aplicată legea. Din 2016, acest protocol nu se mai aplică, după decizia CCR. Declasificarea nu mai afectează securitatea națională.

Termenul de echipă mixtă a fost folosit, pentru prima oara, înainte de 2005, într-o hotărâre a CSAT, în mandatul lui Ion Iliescu. Ofițerii SRI ofereau informații, iar procurorii trebuiau sa producă probe pe baza lor. Toate instituțiile importante au infrastructuri statale cibernetice. Legea ne obligă să avem acorduri de colaborare cu ele”, a spus Ovidiu Marincea, la B1 TV.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Eu va prezint o realitate #UMNNdepestetotdinlume, pe care pot sa o definesc:
    – Cand gandul mi-e departe, inseamna ca Eu ma conectez departe, prin functiile noastre telepatice si-mi rezerv dreptu-l, de a reveni cu bine din aceste calatorii.
    Ciprian Viorel Pacurar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.