Asociaţia 21 Decembrie, condusă de Doru Mărieş, susţine că dosarul „10 august” va ajunge – în cazul în care va fi redeschis de Tribunalul Bucureşti – pe mâinile unui procuror care „a închis dosarul Revoluţiei”. Procurorul respectiv ar fi fost promovat de procurorul general Gabriela Scutea, iar ministrul Justiţiei, Stelian Ion, nu ar fi avut obiecţii în acest sens, scrie Epochtimes-romania.com.

„ATENŢIONARE. Secţia de procurori din cadrul C.S.M. a aprobat delegarea procurorului Tudor Marian în funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare (S.P.M.). Tudor Marian este unul dintre procurorii care în anul 2015 au închis dosarul Revoluţiei din Decembrie 1989. Dosarul a fost redeschis la scurt timp de către Procurorul General interimar în acel moment, Domnul Bogdan Licu, printr-o ordonanţă, care a fost confirmată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Procurorul General în funcţie, Gabriela Scutea şi-a asumat propunerea, motivând că urmează ca dosarul 10 august 2018 să se întoarcă de la Tribunalul Bucureşti la Secţia Parchetelor Militare şi Tudor Marian ar fi indicat se preia dosarul”, se arată într-un comunicat remis de Asociaţia 21 Decembrie.

Organizaţia condusă de Mărieş denunţă faptul că procurorul „care a închis dosarul Revoluţiei încălcând deciziile multiple pronunţate de C.E.D.O. şi care trebuia eliminat din magistratură, este numit azi adjunct şef secţie”.

„Ruşine mare doamnă Scutea şi mai mare ruşine domnule ministru Ion Stelian! Sub ministeriatul U.S.R. procurorul care a închis dosarul Revoluţiei este avansat să poată prelua dosarul 10 August 2018. Noi am atras atenţia şi în 2015 şi în 2018 şi o facem din nou ca să nu spuneţi că nu am atras atenţia cu privire la cine este acest individ !”, a transmis Asociaţia 21 Decembrie.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.