Elena Petrașcu a fost numită marți de premierul Nicolae Ciucă în funcția de secretar general al Ministerului Economiei, potrivit decizie publicate în Monitorul Oficial. Elena Petrașcu, o abonată la sinecuri în fostele guverne PSD, a fost numită la cererea ministrului Economiei, Florin Spătaru (PSD). În 2018, ea a câștigat peste 600.000 de lei din funcții la stat, scrie G4Media.ro.

Elena Petrașcu este o obișnuită a funcțiilor de conducere la stat – fie în ministere, fie în companiile cu capital de stat. Ultimul său job a fost la Portul Constanța, unde a fost președinte al Consiliului de Administrație începând cu 2018. A fost dată afară în aprilie 2021 de ministrul Transporturilor de la acel moment, Cătălin Drulă, după ce două rapoarte ale Corpului de control, precum și o decizie în primă instanță aratău că numirea sa a fost făcută în urma unor vicii procedurale.

În februarie 2021, ea fusese adată afară și de Stelian Ion din funcția de secretar general al Ministerului Justiției, funcție în care fusese numită de predecesorul acestuia, Cătălin Predoiu, în 2020.

În februarie 2021, premierul Florin Cîțu a recuperat-o și a mutat-o în funcția de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Elena Petrașcu a intrat în atenția presei după ce, datorită cumulului de funcții, a ajuns să câștige în perioada guvernării PSD peste 600.000 de lei anual de la stat. Ea a fost promovată de-a lungul timpului în consilii de administrație ale Portului Constanța, CFR Infrastructură, Eximbank, Registrul Auto Român, Telekom.

Elena Petraşcu e absolventă a Facultăţii de Drept (1995) şi a Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2010), potrivit Adevărul. Și-a început cariera de funcţionar al statului în 1997, când a ocupat postul de consilier juridic al Ministerului Transporturilor. A avansat treptat pe funcţii, fiind promovată mai ales în timpul guvernărilor PSD. În 2001, în perioada guvernului Năstase, ea a fost numită director general în Ministerul Transporturilor, funcţie deţinută până în 2007.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.