Şeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, trimis în judecată pentru infracţiuni de abuz în serviciu, rămâne în funcţie cel puţin până în luna februarie, când coaliţia de guvernare va discuta demiterea lui, scrie Epochtimes-romania.com.

Cu toate că solicitarea de demitere a lui Mituleţu-Buică din funcţie, emisă de Birourile Permanente Reunite a fost transmisă din 10 decembrie, surse politice din Comisiile juridice de la Cameră şi Senat susţin că raportul privind demiterea acestuia va fi redactat în sesiunea următoare, întrucât aleşii au intrat mai repede în vacanţă.

Context

Reamintim că, în luna martie a acestui an, şeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, a fost pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu, după ce, în 2019, a dat afară doi directori din cadrul instituţiei. Mituleţu-Buică a fost chemat de procurorii Parchetului Sectorului 3 pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile, dar a refuzat să dea declaraţii în faţa oamenilor legii.

Buică susţine că ar fi vorba despre doi angajaţi pe care el i-ar fi sancţionat disciplinar doar cu avertisment şi care apoi au demisionat, iar ulterior au depus plângeri penale împotriva lui. Concret, ar fi vorba despre demiterea lui Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi Cristian Petraru (şeful Departamentului de organizare a proceselor electorale).

O altă acuzaţie ce i s-ar aduce lui Mituleţu-Buică este aceea că ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor, deşi trebuia să o facă. Cazul posturilor blocate a fost semnalat şi într-un raport al Curţii de Conturi.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.