O delegație a comunității Rezist Zurich a fost, marți, în Parlamentul Elvețian, unde s-a discutat despre „abuzurile guvernantilor” din timpul protestului din 10 august. Șeful Serviciului Parlamentar pentru Relații Internaționale, Claudio Fischer, a declarat despre vizita lui Dragnea în Elveția că „uneori Elveția trebuie să primească și oaspeți incomozi”, scrie aktual24.ro.

„Astazi, 28 august 2018, o delegație a asociației ‘Rezist Zurich’ a fost primită la Parlamentul Elvețian de către dl. ambasador Claudio Fischer, șef al Serviciului Parlamentar pentru Relații Internaționale. La întâlnire a luat parte și dl. Nicolas Descoeudres, șef al secției pentru Europa de Vest, Centrală și de Sud din cadrul Ministerului Elvețian de Externe”, potrivit unui comunicat de presă.


În primul rând, informează asociația, s-a discutat despre vizita liderului PSD, Liviu Dragnea, în Zurich, în luna mai 2018, „prilej cu care în acea perioadă asociația Rezist Zurich a demarat în Elveția o amplă campanie publică de informare cu privire la faptele grave de corupție și statutul de condamnat penal al președintelui PSD”.

„Dl. Fischer a ținut să explice că primirea lui Liviu Dragnea nu e singura care a adus un val de critici din partea opiniei publice spre Parlamentul Elvețian, arătând că prin natura tradiției schimburilor între parlamente, uneori Elveția trebuie să primească și oaspeți incomozi.

Dl. Fischer a mai arătat și că în momentul în care în Elveția s-a aflat că Liviu Dragnea ar fi urmat ca în ziua vizitei în Bernă să primească sentință într-un dosar penal, a transmis Ambasadorului României în Elveția posibilitatea de a amâna întâlnirea de la Parlamentul Elvețian. Astfel, a rămas la latitudinea părții române de a decide dacă dorește modificarea datei vizitei. Delegația română condusă de Liviu Dragnea, a ținut totuși ca vizita să aibă loc la data convenită anterior”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, discuțiile s-au axat și pe mitingul diasporei din 10 august, reprezentanții comunității Rezist Zurich prezentând mai multe materiale foto și video care „reflecta agresiunea guvernului român prin jandarmerie asupra protestatarilor pasnici”.

„Membrii Rezist Zurich au arătat că până acum nu există nici o demisie legată de acest caz, cum nu există încă nici un oficial care să fi preluat responsabilitatea pentru faptele de violență ale jandarmeriei române în data de 10 august.

Impresii de la protestul diasporei au fost prezentate celor doi interlocutori și printr-un colaj foto, care ilustra agresiunile asupra protestatarilor și a jurnaliștilor ce-și făceau datoria, relatând de la locul faptei.

Gazdele au primit din partea românilor și o colecție de articole din presă internațională care reflectă momentul 10 august și evoluția de pe scena politică din România de după această data”, se mai precizează în comunicat.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.