Sorinel Cazacu (41 de ani) este judecat pentru că l-ar fi agresat pe Gheorghe Rotaru (PSD), primarul comunei Țibana, județul Iași. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe ieșeanul nervos pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere, anunță Bzi.ro.

Un primar din județul Iași a fost bătut crunt de către un cetățean din comună. Scandalul ar fi pornit de la noroiul de pe uliță.

În urma iciocnirii violente, primarul din Țibana spune că a fost nevoit să plătească suma de 2.000 de euro, pentru a-și reface dantura spartă de huligan.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis recent în judecată pe Sorinel Cazacu, sub acuzațiile de ultraj și distrugere.

Nervii lui Sorinel Cazacu și noroiul de pe uliță

Conform procurorilor, întregul scandal a izbucnit de la faptul că primarul Gheorghe Rotaru nu ar fi curățat noroiul din preajma casei lui Sorinel Cazacu.

Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, a declarat: „În cauză s-a reținut că, pe data de 19 iunie 2020, în jurul orei 18.30, aflându-se în fața locuinței persoanei vătămate G. R., din comuna Țibana, județul Iași, ce deținea funcția de primar al localității, inculpatul S. C. a amenințat-o cu moartea și i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnul în zona capului și a corpului, invocând motive ce țin de atribuțiile de serviciu ale persoanei vătămate. Astfel, inculpatul i-a provocat părții vătămate leziuni ce au necesitat pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale. În aceeași împrejurare, inculpatul i-a călcat telefonul persoanei vătămate cu piciorul și i-a spart ecranul, precum și carcasa, aducându-l în stare de neîntrebuințare”.

La audieri, Sorinel Cazacu a pretins că, de fapt, el ar fi fost provocat de către primarul Gheorghe Rotaru.

Prim-procurorul Dragoș Bordianu: „Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut parțial săvârșirea infracțiunilor, afirmând că doar a lovit-o pe persoana vătămată, însă după ce a fost provocat de aceasta. Prin ordonanța procurorului din data de 25 iunie 2020 s-a dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore. Prin ordonanța procurorului din data de 26 iunie 2020, s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile”.

„Numai la dantură am dat 2.000 de euro, după ce mi-a scos doi dinți”

Contactat telefonic de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, primarul din Țibana a susținut că se va constitui parte civilă în cadrul procesului penal.

Primarul Gheorghe Rotaru (PSD): „Sigur că mă voi constitui parte civilă! Numai la dantură am dat 2.000 de euro, după ce mi-a scos doi dinți, plus contravaloarea telefonului distrus. Cred că voi cere aproximativ 15.000 de lei, drept despăgubiri”.

Primarul din Țibana a mai spus că totul ar fi pornit de la faptul că existau noroaie în apropierea locuinței consăteanului, iar Sorinel Cazacu i-ar fi reproșat de mai mult timp că nu se ocupă de curățenia din localitate.

Primarul a adăugat că, în ziua scandalului, ploua, iar el își curăța noroiul din preajma locuinței. La un moment dat, s-ar fi trezit cu câțiva pumni în cap – erau pumnii lui Sorinel Cazacu!

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here