Liviu Dragnea a capturat mai întâi administrația publică din Teleorman, apoi structurile centrale ale statului român, organizând o rețea mafiotă prin care a jefuit banii naționali și cei ai UE. Dosarul modelului infracțional organizat de fostul „Erdogan de România”, prin intermediul și cu ajutorul PSD, este expus de DNA, care l-a inculpat oficial, anunță Ziaristii.com.

DNA a emis vineri un comunicat în care anunță că fostul lider al PSD este trimis în judecată, în dosarul Tel Drum, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat cu care a jefuit banii publici – atât de la bugetul României, cât și cei europeni.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea a inițiat și condus, în perioada 2011-2017, o bandă infracțională în care a cooptat funcționari din administrația locală și afaceriști. Tâlhărirea banilor publici a început pe când Dragnea era șeful județului Teleorman – ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean.

“Suveica” era simplă: banii publici erau direcționați de Dragnea și funcționarii corupți din camarila sa către firme private care aveau conexiuni subterane tot cu el.

Constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine

DNA l-a inculpat, în dosarul Tel Drum, sub acuzațiile de

– constituire de grup infracțional organizat,

– evaziune fiscală în formă continuată (10 acte materiale),

– două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Prin aceste procedee enumerate mai sus, sume uriașe au fost obținute fraudulos de la buget, sub forma unor contracte finanțate din fonduri UE sau naționale. Pe măsură ce Dragnea și ceilalți hoți din banda sa prosperau, se extindeau, își cumpărau domenii și creșteau ca influență, județul pe care îl sugeau de resurse rămânea tot mai în urmă ca dezvoltare.

Teleorman este azi o ruină, printre ultimele din România la toate capitolele, depopulat, sărac, fără infrastructură, fără nicio perspectivă (în tot județul nu există, de exemplu, nici măcar o singură librărie!), condus în continuare de ciraci ai lui Dragnea.

Jecmănirea a fost primitivă și fără perdea. Dragnea nu s-a ferit și nici nu s-a preocupat să-și ascundă urmele pentru că în județul Teleorman el era Alfa și Omega, niciun pai nu mișca fără autorizația lui. Își numise slugile și apropiații pretutindeni, administrația publică era controlată de sus până jos, iar prin ei erau controlate și afacerile din mediul privat.

Pentru deturnarea fondurilor, scrie DNA, s-au făcut infracțiuni de abuz în serviciu, evaziune fiscală, s-au folosit informații care nu sunt destinate publicității și li s-a permis unor persoane neautorizate să aibă acces la date confidențiale.

Banda lui Dragnea a privatizat Tel Drum, prin interpuși, chiar către fostul lider al PSD, apoi au început să curgă contractele către companie

Dragnea a ordonat și coordonat acest jaf, punându-i pe funcționarii publici să acționeze în interesul firmelor private. Pentru a eficientiza și ușura hoția, Dragnea a pus mâna pe SC Tel Drum SA, care a fost mutată din proprietatea statului (Consiliul Județean Teleorman), prin intermediul unor oameni de paie, în proprietatea sa.

Compania publică pe care a capturat-o Dragnea a început, apoi, să primească preferențial contracte uriașe cu statul, mai întâi în județ, apoi în toată țara, odată cu ascensiunea baronului în ierarhia PSD și în cea a statului român.

Drumul lui Dragnea: de la sluga umilă, care purta șosete albe la sandale, la stăpânul României și, apoi, în celula de la Rahova

A fost incredibila istorie de parvenire prin hoții a unui individ despre care Cozmin Gușă povestea, în urmă cu câțiva ani, că l-a întâlnit prima oară prin 2001, în biroul lui Adrian Năstase.

La acea oră, Dragnea era un baronaș, parvenit abia ridicat de la nivelul rigolei, umil și obedient, gata de orice: „Îmi aduc aminte de o fază comică. În urmă cu ceva ani, în biroul lui Adrian Năstase, intră Miron Mitrea cu Marian Oprişan. Aceştia îi spun: «Domnule preşedinte, am făcut o nouă achiziţie de la PD-ul lui Băsescu». A intrat un băiat modest pe care eu nu îl cunoşteam, dar pe care Adrian Năstase parcă îl ştia. Era Liviu Dragnea, care foarte modest şi-a făcut, în poziţia ghiocelului, o prezentare. Era în sandale și cu șosete albe în picioare”.

Dragnea este deja după gratii de un an și o lună, fiind condamnat definitiv în alte două dosare: a fraudat rezultatele referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu în 2012 (condamnat la un an cu suspendare) și a angajat fictiv în administrația publică membri ai PSD care luau bani de la stat și munceau pentru partid (3 ani și 6 luni cu executare).

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here