”Fostul ministru al Finanțelor în Guvernele Tăriceanu și Boc, Sebastian Vlădescu, și-a plătit o parte din cauțiunea de un milion de euro folosind mai multe lingouri de aur. Vlădescu a folosit zece lingouri a câte 100 g, patru lingouri a câte 250 g și 2 lingouri a câte 500 g. În total, trei kilograme de aur în valoare de 100.000 de euro. Restul sumei de până la un milion de euro a fost acoperită prin constituirea de garanții imobiliare asupra a două terenuri și trei apartamente, dar și asupra unor conturi aflate acum la dispoziția DNA”, dezvăluie G4Media.ro.

Pe 18 aprilie, DNA i-a acuzat pe fostul ministru Sebastian Vlădescu, fostul şef Eximbank Ionuţ Costea, fostul deputat PDL Cristian Boureanu şi alţi doi demnitari că au primit mită de la o firmă străină care reabilita calea ferată Bucureşti – Constanţa pentru a garanta plăţile din contract. Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka, potrivit presei de la acea vreme.

Citește și ”Presa elvețiană îl descrie pe Liviu Dragnea ca pe un INTERLOP

DNA a cerut procurorului general sesizarea preşedintelui Iohannis pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Sebastian Vlădescu, care era ministru când s-au produs faptele.

DNA susţine că Vlădescu ar fi primit mită un milion de euro, iar Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, – 4,5 milioane de euro. Şpaga totală plătită de firma străină ar fi fost de 20 de milioane de euro.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.