Devenit unitate de suport în lupta cu pandemia, Spitalul Municipal Rădăuţi a primit doar „25 de măscuţe de la statul român”, susţine managerul unităţii, Traian Andronache, care cere atât autorităţilor cât şi populaţiei sprijin pentru ca spitalul să poată face faţă misiunii ce i-a fost încredinţată, scrie Epochtimes-romania.com.

Andronache a transmis duminică autorităţilor competente un apel pentru sprijin în suplimentarea personalului şi alocarea de fonduri pentru echipamente şi medicamente.

„Dacă nu vom primi rapid ajutor este extrem de clar că nu vom rezista mult. Iar deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă atât timp cât nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi. Mai mult, pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate. Am mai avut aproape 48 de ore şi ajutorul unor medici de la Iaşi, dar prin deschiderea UPU Suceava aceştia au plecat acolo, iar acest lucru pune o presiune şi mai mare pe cadrele medicale de la Rădăuţi”, a susţinut Andronache.

Managerul mai atrage atenţia că Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi iar dacă va prelua şi pacienţii de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de bani şi angajaţi suplimentari, şi cere sprijin inclusv de la populaţie.

„Nu ne este ruşine să spunem adevărul şi să solicităm sprijin de la populaţie atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese că s-a îngălbenit faxul (că e urgenţă şi nu trimitem cu poşta), nu au primit niciun răspuns până astăzi, 29 martie 2020, ora 13.20… Ba, era să uit, am primit 25 de măscuţe de la statul român… 25, nu 25 de mii”, a declarat managerul.

STAI ÎN CASĂ!