Celor care și-au dat ochii peste cap pipăind în jur după sticluța cu săruri când au auzit paralela făcută de președintele Iohannis între practicile naziștilor și cele ale PSD-ALDE le amintesc că nazismul nu s-a instaurat de azi pe mâine ca o putere de ocupație, ci a început ca un regim politic cu amplă susținere populară, instalat la putere prin vot. Așa au apărut mai toate dictaturile, de altfel.

Și da, Klaus Iohannis a sintetizat corect asemănarea dintre rețeta nazistă și rețeta pesedista: „în numele unui așa-zis ideal suprem, schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist”.

Idealul suprem al PSD-ALDE nu este supremația rasei ariene, ci eliberarea poporului român de dușmani închipuiți care au purtat diferite nume de la Soros și statul paralel, la multinaționale și sistemul bancar, un demers însoțit de un discurs naționalist violent și xenofob.

De când PSD-ALDE au preluat puterea, sistemul legislativ a devenit un fel de ogor arat. Aproape nu a existat domeniu care să nu sufere schimbări strict în funcție de interesele Puterii și ale clienților. Dar cele mai lovite au fost legislația fiscală, cea penală și cea referitoare la justiție.

Toxicitatea modificărilor în domeniul fiscal o simțim cu toții pe propria piele începând cu impredictibilitatea foarte greu de dus pentru mediul de afaceri care se apără prin blocarea planurilor de dezvoltare, scumpiri și abandon.

Am vorbit zilele acestea cu un investitor, altădată entuziast, din domeniul agricol, care acum constată că muncește ca să plătească dări și salarii, așa că vrea să închidă. La un nivel mai înalt, uitați-va la Nestlé, care pleacă din România.

Darius Valcov minte spunând că Nestlé se duce în Republica Moldova sau Africa, pentru forța de muncă ieftină. Se duce în Ungaria, unde forța de muncă e mai scumpă, dar mediul de afaceri cu mult mai bun.

După ce împrumuturile uriașe și constante ale guvernului au distorsionat piața bancară și au ridicat dobânzile prin cererea constantă de lei, Ordonanța 114 a destabilizat și Robor, și cursul leului, anunță scumpiri masive și închideri de afaceri.

Această OUG a fost motivată de conspirația bancherilor în privința Robor. Hitler susținea că o conspirație internațională a marilor bancheri a fost responsabilă de criza economică din anii 1930.

Conspirație este pentru PSD și creșterea euro. De ce crește de fapt? Pentru că importam cu mult mai mult decât exportăm, deficitul de cont curent e uriaș, încrederea în puterea de la București e la pământ, invesțiile în România total neatractive, românii nu mai trimit bani în țară pentru că și-au luat familiile cu totul, pentru că lipsa bugetului e semn de criză. Euro crește pe măsura guvernării PSD-ALDE.

Pentru propriile erori, PSD își inventează dușmani imaginari. După Soros și multinaționale, a venit rândul BNR, acuzată care n-ar fi intrat în rezerva valutară pentru a susține cursul. Adică BNR e acuzată de PSD că nu a creat o vulnerabilitate în sistemele de apărare financiară a țării ca să salveze ceea ce puterea a stricat.

Doamne ferește să intre BNR masiv în rezervă ca să salveze PSD și să preia toți speculatorii, unii spun că în principal ruși și chinezi, valuta din România la prețuri extrem de avantajoase! În plus, dacă BNR absoarbe masiv lei vânzând valută, unde se va duce Robor?

Și pentru că BNR rezistă, PSD dă asaltul să o captureze și pe ea. Mugur Isărescu este amenințat explicit, hărțuit de parlamentari care cred că și legea gravitației poate fi abrogată dacă așa vrea Dragnea. El este chipul conspirației bancherilor pe care o acuzau și naziștii.

Și dacă vor captura BNR, vor pune mână și pe tiparnița de bani, adică vor acoperi cu inflația toate găurile pentu care altfel nu găsesc soluție. Ceea ce ei nu pot înțelege este că semnalul capturării BNR ar însemna un șoc pe piețele internaționale și ar duce la prăbușirea cursului. Marea finanță internațională nu dă doi bani pe vorbele lui Valcov și Dragnea, are regulile ei.

BNR ar fi doar ultima într-un lung șir de instituții capturate de PSD de la Avocatul Poporului, CCR, DIICOT și CSM, până la Protecția consumatorului, Curtea de Conturi și Consilul concurenței. Se dau lupte grele pentru DNA și ÎCCJ, ambele lovite în plin și destabilizate, dar și pentru PICCJ.

Ce propune PSD? O viață tot mai grea, desprinderea de valorile democratice europene, validate de ura împotriva dușmanilor de neam care trebuie stârpiți prin modificări legislative pe genunchi care să distrugă toate sistemele și să pună toate pârghiile la dispoziția Puterii pentru a instaura dictatura. Adică, da, o formă de nazism. (Sursa: Ioana Ene Dogioiu, Ziare.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

ALERTĂ! Tudorel Toader vrea sa-l scape și pe Darius Valcov de problemele penale – dacnews.net

Darius Vâlcov se vrea guvernator al BNR. Acesta vrea să-l dea afară pe Mugur Isărescu – dacnews.net

TelDrum a primit un nou contract de 10 milioane de lei de la CJ Teleorman – dacnews.net

Infractorii vor să pună mâna pe tiparniţa BNR și să imprime bani ca să acopere gaura de la buget

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here