Premierul Florin Citu a avut, vineri dupa-amiaza, o iesire dura in cazul incendiului de la „Matei Bals”. El le-a cerut fucntionarilro cu atributii de verificare si control sa iasa din birouri, „altfel plecati cu totii acasa”, scrie Aktual24.ro.

„Metehnele sistemului de sanatate au fost prezente si astazi in aceasta strategie. Desi au fost alocate resurse importante, 6,1% din PIB anul trecut, doar o foarte mica parte din acesti bani au fost alocati investitiilor. Este momentul sa intelegem ca nu se poate sa mergem asa mai departe. Nu se poate sa cheltuim peste 95% din resurse pentru salarii si sporuri”, a spus Citu, taios.

„Exista o echipa complexa pe care am constituit-o la Corpul de control care va prezenta un raport final. Avem un raport preliminar. S-a intamplat anul trecut la Piatra Neamt si se pare nu am invatat nimic, s-a intamplat si azi. Asa nu mai merge! Le spun angajatilor din administratie, Ministerul Sanatatii, inspectiile de control ale Ministerului Sanatatii, Directiilor de Sanatate: Iesiti din birouri si faceti-va treaba, altfel plecati cu totii acasa. Fiecare angajat din sectorul public sa isi faca treaba pentru care este platit”, a cerut Citu.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleante familiilor victimelor incendiului de la Institutul „Matei Bals”, unde s-a deplasat la pranz, si a subliniat ca in acest caz trebuie rapid sa fie trase concluzii si gasite solutii.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here