Yegor Prosvirnin, redactor-şef la Sputnik şi Pogrom, a murit după ce ar fi căzut de la fereastra apartamentului unde locuia cu familia, în Moscova, scrie Comisarul.ro.

Conform agenției TASS care citează surse din anchetă, jurnalistul ar fi fost în stare de ebrietate şi sub influenţa drogurilor la momentul accidentului fatal.

Fondatorul blogului naționalist rus a susținut anexarea Ucrainei, dar mai târziu a prezis un război civil acolo și l-a criticat pe Putin.

Prosvirnin ar fi căzut de la etajul 4 al unui bloc din centrul Moscovei la scurt timp după ce din apartamentul lui s-au auzit „țipete și strigăte”, conform dailymail.com.

„Yegor Prosvirnin, în vârstă de 38 de ani, şi familia sa au închiriat un apartament la etajul al patrulea al unui imobil din centrul Moscovei. Potrivit datelor preliminare, la momentul incidentului se afla sub influenţa drogurilor”.

De asemenea, potrivit sursei citate, înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, fiind chemată şi o ambulanţă pentru el.

„Înainte de moartea sa, Yegor Prosvirnin s-a comportat inadecvat, conform datelor preliminare, fiind sub influenţa drogurilor şi a intoxicaţiei alcoolice. Potrivit sursei, după ce Prosvirnin s-a închis în camera lui, a aruncat pe jos lucruri şi a spart mobilă. Pentru a ajunge acolo, oamenii legii au fost nevoiţi să urce prin balconul alăturat.

Anterior, raportarea iniţială a incidentului raporta că un bărbat gol a murit după ce a căzut pe fereastra unei case de pe bulevardul Tverskoy. El s-a dovedit a fi redactorul-şef al ziarului Sputnik şi Pogrom, Yegor Prosvirnin. În mâinile bărbatului au fost găsite un recipient cu gaz şi un cuţit. Pentru a stabili circumstanţele morţii lui Prosvirnin, va fi efectuată o examinare medico-legală.

Revistele Sputnik şi Pogrom, principalele surse naționaliste

Prosvirnin a fost redactorul şef al revistelor Sputnik şi Pogrom, lansate în 2012. Scopul său era proclamarea Rusiei în stat naţional al poporului rus, precum şi trecerea la standardele şi principiile de bază europene – democraţia, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor şi principiul „statul este pentru ruşii, nu ruşii pentru stat”, potrivit newsreadonline.com.

Sputnik și Pogrom au cerut în mod repetat să verifice existența extremismului. În 2015, după publicarea materialelor despre „scopurile și obiectivele naționalismului rus”, a fost inițiat un dosar penal în temeiul articolului 282 din Codul penal al Federației Ruse („Incitarea la ură sau dușmănie”).

În 2017, publicaţiile sale au fost incluse de Roskomnadzor în lista celor interzise şi blocate în Federaţia Rusă. Motivul a fost „propaganda ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”.

Autoritatea de reglementare nu a precizat ce materiale anume au dus la blocarea resursei. Totodată, s-a remarcat că restricționarea accesului la site a intervenit în cadrul executării unui pachet de șase cerințe introdus de Parchetul General, inclusiv blocarea resurselor Sputnik și Pogrom. În același timp, șeful Roskomnadzor, Alexander Zharov, a subliniat că legislația rusă trebuie respectată cu strictețe și în rețelele de socializare și mesagerie instant.

Publicația Sputnik și Pogrom a încercat să conteste blocarea în instanță, subliniind că Roskomnadzor nu a denumit materiale specifice care conțin contestații ilegale, dar instanța a respins plângerea. Publicația a continuat să funcționeze, schimbând domeniul site-ului. Potrivit jurnalistului, așa și-a dorit redacția să păstreze audiența. Cu toate acestea, mai târziu, Roskomnadzor a anunțat că va bloca toate copiile și „oglinzile” resurselor blocate.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

2 COMENTARII

  1. SA I SE INTERZICA SOSONOACAI SA DETINA FUNCTII PUBLICE SI SA FIE ARESTATA PENTRU INSTIGARE LA MOARTE A ROMANILOR PRIN NEVACCINARE
    NU UITATI, NU AM MAI PUBLICAT NICI UN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.