Un ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie care avea atestat de şofer profesionist a lucrat sub acoperire la o firmă de transporturi ca şofer de TIR. În această perioadă, ofiţerul anticorupţie a efectuat şi curse externe, lovindu-se astfel de corupţia colegilor săi de la Poliţia de Frontieră, care lucrau în Vama Borş, informează Ebihoreanul.ro.

Astfel, sase agenţi de poliţie de frontieră care activau în punctul de trecere a frontierei Borş I au fost reţinuţi pentru luare de mită, în urma percheziţiilor efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie. Este vorba despre agenţii de poliţie de frontieră Ionel Clejan, Ioan Ungureanu, Gabriel Claudiu Albinaru, Lucian Stoica, Remus Emil Fofiu şi Gheorghe Silviu Pirtea. Reţinerea celor şase s-a dispus în urma unei acţiuni declanşate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în Punctul de trecere a frontierei Borş, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj Napoca şi cu sprijinul procuraturii maghiare.

Cum funcţiona

Cei şase poliţiştii de frontieră sunt acuzaţi că au pretins şi primit sume de bani cuprinse între 50 lei şi 100 euro de la şoferii de TIR. În schimbul banilor primiţi, frontieriştii nu verificau documentele sau facilitau şoferilor de TIR „reducerea timpilor de aşteptare, în coloana ce se formează pe drumul european E60, permiţându-le accesul în faţa coloanei formate”. Banii erau remişi „într-o manieră discretă”, „suma fiind ţinută în palmă şi remisă în momentul salutului, adică a strângerii mâinii”.

Alteori, în schimbul şpăgii primite, agenţii de frontieră nu-şi îndeplineau „atribuţiile de serviciu referitoare la carantinarea unor persoane, pasager în camionul de transport marfă”.

Potrivit Ziare.com dosarul celor şase poliţişti de frontieră din Borş anchetaţi pentru corupţie este al doilea deschis în ultimul timp de poliţiştii DGA şi procurorii Parchetului Bihor, după cazul lui Munteanu Matei şi Viorel Chiş, frontieriştii din Borş trimişi în judecată în vara lui 2020 pentru că „taxau” românii întorşi acasă în pandemie.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.