Fost senator USR şi cunoscut activist pentru mediu, Mihai Goţiu a anunţat luni că Andrei Ion, capul reţelei de tip mafiot care a ras pădurile de pe Valea Vâlsanului (din Munţii Făgăraş), a primit în primă instanţă o condamnare de 7 ani şi 6 luni de închisoare (cu executare), în Dosarul “Cheresteaua 1”, deschis în 2016. Goţiu a adăugat că, în acelaşi dosar, Gheorghe Mihai, şef de district, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, la fel ca şi pădurarul Vasile Uţa, alţi cinci inculpaţi în dosar, printre care şi fiul lui Andrei Ion, au primit pedepse între 3 şi 4 ani (cu suspendare), iar unul a fost condamnat la amendă penală, scrie Epochtimes-romania.com.

„‘O, CE VESTE MINUNATĂ’, de Crăciun şi Anul Nou! CONDAMNĂRI PENALE cu executare şi despăgubiri şi confiscări de peste 10 milioane de lei, pentru Mafia Pădurilor. Principalul condamnat m-a urmărit, anul trecut, în timp ce documentam tăierile ilegale de păduri de pe Valea Vâlsanului, pretinzând că ar fi… turist!

7 ani şi 6 luni de închisoare (cu executare) este pedeapsa primită de Andrei Ion, capul reţelei de tip mafiot care a ras pădurile de pe Valea Vâlsanului (din Munţii Făgăraş), din partea judecătorilor de la Tribunalul Argeş, ca primă sentinţă în Dosarul ‘Cheresteaua 1’, deschis în 2016. În acelaşi dosar, Gheorghe Mihai, şef de district a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, la fel ca şi pădurarul Vasile Uţa. Alţi cinci inculpaţi în dosar, printre care şi fiul lui Andrei Ion, au primit pedepse între 3 şi 4 ani (cu suspendare), iar unul a fost condamnat la amendă penală.

De asemenea, firmele din dosar au primit amenzi penale, dar, mai ales, condamnări la plata de despăgubiri civile şi confiscări în valoare totală de peste 10 milioane de lei”, a scris fostul senator USR, pe pagina sa de Facebook.

Mihai Goţiu relatează că, anul trecut, a avut ocazia să se întâlnească personal cu Andrei Ion, zis şi „Brânză” (şeful Clanului „Brânză”), atunci când documenta, pe teren, „tăierile ilegale masive de păduri de pe Valea Vâlsanului”.

„Omul m-a urmărit pe tot parcursul documentării şi, când l-am filmat cu telefonul, întrebându-l ce face, a pretins că ar fi… turist”, afirmă Goţiu.

Neobositul activist de mediu precizează că sentinţele nu sunt definitive şi îşi exprimă speranţa ca, la apel, condamnările să fie şi mai drastice.

„Pentru că măcelul făcut pe Valea Vâlsanului e uriaş. Doar în Dosarul ‘Cheresteaua 1’ e vorba de aproximativ 23.000 de copaci tăiaţi ilegal (aproximativ 1.000 de camioane cu lemne). Iar aceasta e doar o parte mică a dezastrului! Cum am mai spus şi cu alte ocazii, mai devreme ori mai târziu, mafioţii ăştia vor ajunge după gratii. Iar o asemenea veste, pe final de an, ne arată că nu sunt speranţe deşarte!

Îi felicit pe jurnaliştii care au dezvăluit primii aceste tăieri ilegale (în Dosarul ‘Cheresteaua 1’, Alex Dima şi echipa ‘România, te iubesc!’, de la Pro TV) şi tuturor celor implicaţi în demascarea şi combaterea Mafiei Pădurilor. Împreună, încet, încet, o să-i trimitem acolo unde le e locul. La mulţi ani, sănătoşi şi verzi!”, a conchis Mihai Goţiu.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.