Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va lua act pe 2 decembrie de cererea de pensionare a judecătorului ÎCCJ Ștefan Pistol. Acesta va încasa 7.000 de euro pe ună, scrie Ziare.com.

George Pistol este judecătorul care a admis, pe căi extraordinare de atac cazul condamnării definitive a avocatului Robert Roșu în dosarul Băneasa. Concret, completul de judecată din care a făcut parte și Pistol a admis recursul în casație formulat de avocatul Robert Roșu și a decis să-l achite în dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Pistol este și cel care l-a achitat pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea în dosarul cheltuirii nelegale a fondurilor operative ale Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), serviciul secret al MAI. Oprea a fost anchetat după ce, din fondurile DIPI, a dispus achiziția unui autovehicul de 80.000 de euro pe care îl folosea în calitate de ministru.

Judecătorii, printre care și Pistol, au concluzionat că limuzina respectivă nu ar fi fost cumpărată pentru Gabriel Oprea, ci pentru ministrul de Interne.

Pistol s-a făcut remarcat și în cazul condamnării lui Liviu Dragnea în cazul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, unde a fost pentru achitarea lui Dragnea.

Tot el l-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu, iar pe Gheorghe Becali l-a achitat în două rânduri.

Judecător la instanța supremă din 2005, Pistol a fost timp de 12 ani judecător la Tribunalul Militar și apoi la Curtea Militară de Apel București.

Ultimul venit anual al lui Pistol a fost de 377.000 de lei, adică 31.400 de lei pe lună. Conform metodei de calcul a pensiilor magistraților, acesta va primi începând cu anul viitor o pensie de 33.500 de lei, adică 7.000 de euro pe lună.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...