Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit în premieră, joi seară, despre filmul intervenției din seara incendiului din clubul Coletiv, publicat de Libertatea în urmă cu mai bine de o lună. Raed Arafat susține că, raportat la întreaga intervenție, „relevanța filmului este aproape zero” și că ar fi fost vorba despre „o situație care s-a creat artificial” și „un subiect în timpul campaniei electorale”: „Undeva a fost ținut acest film și s-a decis ‘acum e momentul să îl scot’ „, a declarat Raed Arafat, la Europa Fm.

Care credeți că este cea mai mare prioritate a guvernului PNL în perioada imediat următoare?

  • Eliminare pensii speciale (22%, 1.215 Votes)
  • Alegeri locale în două tururi (19%, 1.058 Votes)
  • Alegeri anticipate (18%, 1.005 Votes)
  • Eliminarea imunității parlamentare (10%, 546 Votes)
  • Autostrăzi, școli și spitale (9%, 491 Votes)
  • Revizuire Constituție și reducerea numărului de parlamentari (7%, 367 Votes)
  • Refacerea legilor pe jutiție și desființarea Secției Speciale (6%, 342 Votes)
  • Eliminarea bugetarilor de LUX (4%, 238 Votes)
  • Absorție superioară de fonduri europene (3%, 184 Votes)

Total Voters: 5.446

Loading ... Loading ...

“Cînd ai zeci de victime, indiferent cîte echipe ajung, este lipsă de tărgi – s-a întîmplat și în alte țări. Prima intervenție la un dezastru este a celui de lîngă dezastru. Nu e nimic ciudat în asta, noi am învățat să criticăm. În această situație chiar dacă pompierii le ziceau să nu intre, se băteau cu ei”, a spus Arafat în dialogul cu Moise Guran.

Raed Arafat susține că scopul apariției filmului a fost „să fim terfeliți în timpul unei campanii electorale”.

Raed Arafat susține și că imaginile publicate de Libertatea surprind doar zona de la intrarea în club, iar întreaga intervenție nu poate fi judecată, în opinia sa, doar după ce se vede pe imaginile de la intrare: „Relevanța filmului este aproape zero.”

Raed Arafat a afirmat joi seară, în emisiunea lui Moise Guran de la Europa Fm, că „apare caseta la 4 ani de la Colectiv, la comemorare, și era și campanie electorală. Intenția acestui film era să creeze emoție. Toată lumea desemna deja vinovații, judeca, cum se întâmplă în fiecare an (la comemorarea incendiului din Colectiv – n.red.)”.

El a adăugat că „am refuzat să ies la dezbateri și la conferințe de presă, toți au ieșit să ceară capul lui Arafat, a devenit subiect de ping-pong în campanie electorală. Domnul Cioloș, doamna Clotilde Armand. Nici măcar să aștepte o secundă despre ce este vorba. Au judecat extrem de emoțional niște imagini. Trebuie judecat tot contextul, cu capul, nu cu emoțiile.”

El a motivat că nu a ieșit public să dea explicații privind intervenția, după apariția filmului, ci au ieșit într-o conferință de presă alți reprezentanți ai DSU, deoarece „Nu eram în țară, eram plecat când au ieșit colegii în conferință de presă, sau dacă eram în țară, nu eram în București.”

„Acest film devenea un subiect în timpul unei campanii. Acum e mult mai ușor să vorbesc despre asta, a dispărut această miză, a campaniei”, a adăugat Arafat.

Urmărește-ne și pe TWITTER!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.