Politicianul şi omul de afaceri rus Konstantin Borovoi a afirmat, într-un articol publicat în Nash Dom, că Rusia a fost mereu de-a lungul istoriei ei „un stat agresor” , iar URSS s-a prăbuşit pentru că nimeni nu voia să se afle sub conducerea Kremlinului, unde „erau ţinuţi cu forţa”, scrie Epochtimes-romania.com.

Mai mult, fostul parlamentar rus susţine că „Putin şi clica sa sunt nişte intriganţi destul de pricepuţi, KGB-işti, foşti comunişti, expropriatori ai proprietăţilor străine, dar şi adevăraţi călăi şi criminali” şi aceştia „nu au fost şi nu vor fi niciodată cu adevărat constructori ai unei ţări şi ai unei economii normale”.

În articolul său, Borovoi le transmite conaţionalilor săi că “Stalin a fost mult mai rău decât Hitler” şi că, dacă aceştia continuă să se mândrească “cu acest ‘manager eficient’, care are mâinile pline de sânge până la coate”, ar fi doar “o demonstraţie maximă de idioţenie”.

“A fost probabil cel mai sângeros dictator din istoria omenirii. Şi-a construit şi şi-a atins realizările distrugând o ţară întreagă. Pe cei mai buni oameni ai săi. Aşa că puteţi continua să vă mândriţi cu acest ‘manager eficient’ care are mâinile pline de sânge până la coate. Nu putea exista o demonstraţie mai mare de idioţenie. Ulterior, să nu vă miraţi că sunteţi trataţi ca nişte sclavi”, avertizează politicianul rus.

Redăm în continuare textul integral al mesajului pe care Konstantin Borovoi l-a transmis “din adâncul sufletului său”:

Dragii mei, am ceva de spus din adâncul sufletului meu.

Iată cum stă treaba. Sunt sătul de acei diverşi „binevoitori” din viaţa mea personală, anume acei 85% din paznicii şi susţinătorii care îl apără pe Putin, aşa că o voi repeta în câteva fraze.

1. Rusia este stat agresor şi a fost mereu de-a lungul istoriei sale începând de la Ivan cel Groaznic încoace.

2. URSS s-a prăbuşit pentru că nimeni nu a crezut şi nu a vrut să se afle sub conducerea Moscovei. Au fost ţinuţi cu forţa. Imediat ce puterea a dispărut, s-a dovedit că întreaga f…… „frăţie a naţiunilor”, nu a existat niciodată.

3. URSS nu va putea fi refăcută sub nicio formă. Prin urmare, putem uita de ea sau, cel mai bine e nici măcar să nu iniţiem (refacerea ei). Orice fostă republică sau satelit sovietic fug spre NATO, pentru că nu găsesc un alt mod de a se izola/păzi de voi, dragilor. Sunt sătui până la limită de toată duhoarea care iese din Kremlin de cel puţin 100 de ani.

4. Nimeni nu se teme de armele nucleare ruseşti şi de diversele istericale ale populiştilor ruşi care ameninţă că toţi vor ajunge la mama dracului. Aş dori să vă reamintesc că orice încercare de a apăsa butonul armei nucleare va duce la dispariţia Rusiei în 30 de minute. Fără multe discuţii, clarificări şi conversaţii adăugitoare.

Totul e clar? Nu puteţi şi nu oferiţi nimic altceva decât distrugerea întregii lumi. De aia continuaţi să vă elogiaţi. Întreaga lume este conştientă de ceea ce reprezentaţi de fapt – un papuaş sălbatic înapoiat din lumea a treia cu pretenţii de măreţie. Dorinţa omenirii de a petrece o seară languroasă cu participarea voastră s-a terminat de mult.

5. Ucraina duce un război perfect legitim şi corect pentru integritatea sa teritorială, demnitatea sa şi dreptul său la autodeterminare. Nu ştiu dacă Ucraina va deveni o ţară occidentală model, cu o economie puternică, dar va fi, cel puţin, o ţară independentă.

Şi nimeni nu va recuceri Crimeea. Ştiţi de ce – pentru că, într-un fel sau altul, Crimeea fie va fi returnată, fie această problemă va fi rezolvată, pe seama unor compensaţii.

Rusia nu o va putea păstra. Până când o lăsăm să se mai joace, să mai cheltuie 200 de miliarde de dolari pe această gaură şi să-şi umfle obrajii? Sfârşitul este inevitabil. Este doar o chestiune de timp.

6. Putin şi clica sa sunt nişte intriganţi destul de pricepuţi, KGB-işti, foşti comunişti, expropriatori ai proprietăţilor străine, dar şi adevăraţi călăi şi criminali.

Voi spune ceea ce nu au fost şi nu vor fi niciodată cu adevărat: constructori ai unei ţări şi ai unei economii normale.

Toate realizările lui Putin – o conjunctură mondială de succes pentru economia sa antediluviană bazată pe consumul de gaze şi petrol – acum se schimbă vizibil sub ochii noştri. Astfel, miracolele s-au terminat sau se apropie de sfârşit. Când şi cum va exploda, nu ştiu. Dar va exploda cu siguranţă. Aveţi îndoieli? Răsfoiţi rapid istoria şi amintiţi-vă de dispariţia URSS.

7. Nu, nimeni nu este interesat de Rusia. Este pe ultimul loc în ceea ce priveşte interesele oamenilor normali. De ce? Pentru ca această ţară nu se oferă în niciun fel lumii. Este un loc mare şi gol, undeva în nordul îndepărtat, cu urşi şi vodcă.

8. Nu există măreţie în Rusia, în cultura, economia, realizările şi oamenii săi. Au existat episoade izolate şi descoperiri cu costuri teribile, au existat scriitori şi muzicieni individuali, oameni de ştiinţă şi descoperiri. Dar acestea sunt episoade dintr-o istorie foarte îndepărtată şi cenuşie.

Vă puteţi lăuda toată viaţa cu Iuri Gagarin şi Lev Tolstoi, cu arhitectura Catedralei Sfântul Vasile şi cu pârjoalele de Kiev de la restaurantul Naţional. Dar toate astea ţin de trecut. Trecutul îndepărtat.

Însă lumea pentru măreţie are nevoie de împrospătare în fiecare zi, acum. Nu este vina nimănui că măreţia timpului nostru se măsoară după sofisticarea iphone-urilor şi a maşinilor, iar nu după strigătele de spiritualitate de pe lacul Seliger.

9. Ca să ştiţi, Stalin a fost mult mai rău decât Hitler. A fost probabil cel mai sângeros dictator din istoria omenirii. Şi-a construit şi şi-a atins realizările distrugând o ţară întreagă. Pe cei mai buni oameni ai săi.

Aşa că puteţi continua să vă mândriţi cu acest „manager eficient” care are mâinile pline de sânge până la coate. Nu putea exista o demonstraţie mai mare de idioţenie. Ulterior să nu vă miraţi că sunteţi trataţi ca nişte sclavi.

10. Nu, nu există nimic interesant în Rusia, nici pentru mine, nici pentru alte mii de oameni şi nici nu va exista. De ce? Pentru că nimic nu s-a schimbat în mentalitatea ei.

Aţi construit câţiva zgârie-nori, aţi îmbrăcat haine mai la modă pe corpurile murdare, aţi urcat în maşini mai avansate şi v-aţi instalat chiar şi calculatoare acasă.

Dar, mentalitatea cum a fost, sovietică, aşa a şi rămas. Şi, personal, nu sunt deloc interesat să mă uit spre voi.

11. Da, armata rusă şi subalternii săi au fost cei care au doborât avionul malaezian cu olandezi la bord şi da, Kremlinul şi subalternii săi au fost cei care l-au ucis pe Nemţov şi pe alţi opozanţi, corespondenţi, bancheri, oameni care pur şi simpli visau la o Rusie liberă.

Voi şi iubitele voastre autorităţi otrăviţi, împuşcaţi, spânzuraţi oameni. Doborâţi, la beţie, avioane cu pasageri, după care timp de două sau trei săptămâni interziceţi şi colectarea cadavrelor în putrefacţie ale persoanelor decedate.

Şi da, voi sunteţi cei care îi jefuieşti pe acei pasageri ucişi pentru a găsi un iphone funcţional sau un inel pe deget, pentru ajutorul acelor alcoolici şi golani din Doneţk.

12. Minciunile voastre sunt cunoscute şi înţelese de întreaga lume, astfel încât nu este nevoie de nicio demonstraţie. Pentru că dovezile sunt pentru oamenii care pot înţelege aceste dovezi şi care se pocăiesc după apariţia lor. Sunteţi atât de desfiguraţi intelectual încât nu înţelegeţi. Prin urmare, nici timpul nu merită să fie pierdut cu voi.