Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, s-a arătat nemulţumit, joi, că Guvernul Orban face demersuri pentru excluderea sa din Comisia de la Veneţia, scrie Epochtimes-romania.com.

“Adevărul mai interesează pe cineva? Ministerul Justiţiei nu are competenţe în procedura desemnării reprezentantului României în Comisia de la Veneţia!”, a susţinut Toader pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, la începutul acestei luni, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a informat că va cere ca Tudorel Toader să fie eliberat din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, la propunerea lui Toader, a fost nelegală.

“În urma consultărilor cu Prim-Ministrul României, ca urmare a implicaţiilor Deciziei CEDO în cauza Kovesi împotriva României (cererea nr. 3594/19), privind credibilitatea angajamentului Guvernului României faţă de independenţa procurorilor şi respectul regulilor de drept, Ministerul Justiţiei va înainta premierului propunerea ca Guvernul României să transmită Comisiei de la Veneţia solicitarea de a aplica dispoziţiile statutare ale Comisiei în privinţa domnului Tudorel Toader, respectiv eliberarea acestuia din funcţia de membru al Comisiei de la Veneţia”.

Procedura destituirii lui Kovesi a fost declanşată de Tudorel Toader, care a cerut revocarea acesteia. Ulterior, după ce fosta şefă a DNA a devenit favorită pentru şefia Parchetului European, Toader a făcut tot posibilul să-i împiedice ascensiunea pe acest post, mergând până la a o denigra în presa străină.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here