Chestorul Liviu Vasilescu – care a demisionat de la şefia Poliţiei Române, după ce a fost filmat întâlnindu-se cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian – a fost numit, joi, la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie, scrie Epochtimes-romania.com.

“Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliţie, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituţii puternice şi eficiente. Este vorba despre un poliţist cu o vastă experienţă operativă şi managerială (30 de ani în Poliţia Română), o persoană respectată în sistem”, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalităţii organizate (liniile de muncă antidrog şi prinderi în flagrant), ocupând funcţii de conducere timp de 5 ani, coordonând acţiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite.

De asemenea, timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, noul şef al DGA a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state.

“Ministerul Afacerilor Interne este puternic angajat în proiectul de modernizare instituţională, finalitatea acestui demers fiind eficientizarea activităţii tuturor structurilor. Obţinerea stabilităţii pe funcţie la nivelul structurilor de management, prin organizarea concursurilor de titularizare pe post, constituie un obiectiv major pentru consolidarea instituţională. Este nevoie de procese transparente şi profesioniste de selecţie a resurselor umane, pentru a rezolva una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de ordine şi siguranţă publică”, a mai precizat instituţia.

Reamintim că, pe data de 25 august 2020, ziarul Adevărul a prezentat imagini video care dovedesc că trei şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian, fratele defunctului Emi Pian, şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a fostului lider interlop. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul. Era vorba de şeful Poliţiei Române – Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Sector 5 – Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei – Bogdan Berechet.

Ulterior, la 1 septembrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, chestorul Vasilescu a anunţat că îşi dă demisia din fruntea Poliţiei Române.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here