Suddeutsche Zeitung din Germania, una dintre cele mai influente publicații din această țară, a publicat un amplu articol, pe o pagina întreagă, dedicat Laurei Codruța Kovesi. Jurnaliștii germani relateaza că este ”cel mai dușmănit inamic al clasei politice”.

Articolul este publicat la rubrica ”Profil”, în care apar de obicei portrete ale unor personalități de prestigiu. Jurnaliștii relatează cum este percepută șefa DNA de către clasa poltică românească.

”Kovesi a trimis multi oficiali la închisoare, alții au fost condamnați cu suspendare. Sunt mai mult de 1.000 de demnitari din toată România care au primit condamnări în ultimii patru ani. Ea este cel mai dușmanit inamic al clasei politice, însă oamenii o iubesc pentru îndrăzneala ei, pentru felul deschis în care vorbește. Ea le oferă românilor speranța că nu vor fi trași înapoi din Europa”, scrie Suddeutsche Zeitung.

Publicația vorbește apoi și despre solicitarea lui Tudorel Toader ca șefa DNA sa fie revocată. ”Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a venit joi cu o lunga listă cu ”acte și fapte de netolerat”  la adresa lui Kovesi. Acuzațiile au adus aminte de discursul unui comisar politic din epoca stalinistă.

(…) Însă această luptatoare nu a cedat”, adaugă jurnaliștii germani.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.