Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de abuz în serviciu, a anunţat miercuri Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

La data presupuselor fapte, Chirica era viceprimar al municipiului Iaşi, înlocuitor de drept al primarului, scrie Epochtimes-romania.com.

De asemenea, în faţa judecătorilor va ajunge si Gheorghe Nichita – deja aflat în stare de deţinere, în altă cauză –, care la data faptei era primar al municipiului Iaşi, precum şi Florescu Doina, Chişcă Costică-Eugen şi Tomorug Petru Dumitru.

În rechizitoriu se arată că inculpaţii au demarat o procedură de achiziţie nelegală în baza căreia, la data de 16.05.2013, Municipiul Iaşi a încheiat patru contracte de leasing operaţional, în calitate de utilizator, având ca obiect trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb, cu toate că, la acel moment, le era interzisă autorităţilor şi instituţiilor publice preluarea în leasing de autoturisme.

Durata contractului a fost de patru ani, iar prin respectiva achiziţie s-a cauzat o pagubă totală bugetului local al Municipiului Iaşi în cuantum de 503.482,17 lei, precum şi vătămarea intereselor legitime ale unităţii administrativ – teritoriale Municipiul Iaşi.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here